Українська Прем’єр-ліга поверталась на наші екрани після чергових насичених єврокубковими баталіями днів посеред робочого тижня. Цього разу одразу два матчі на вихідних було перенесено через логістичні проблеми наших міжнародних бійців, тож програма п’ятого туру помістилась у три дні в доволі вільному графіку.

Розпочинались події в Черкасах, де місцевий ЛНЗ намагався відійти від шаленого стресу, пов’язаного з вильотом із Кубка України вже на стадії 1/16 фіналу від скромної сумської Вікторії. Разом із тим, новачки "елітного" дивізіону були змушені змиритись із першою тренерською відставкою в поточній кампанії, а Олександр Ковпак поступився місцем тандему в складі Юрія Дудника та Андрія Диканя, які виводили команду на гру проти харківського Металіста 1925.

За сприятливих погодних умов проходила ця гра, тож команди навіть не звертали уваги на її початок у другому з можливих часових слотів. Однак ми все одно стали заручниками бажання дуету Едмара – Голодюка грати в обережному стилі, тоді як пара Дудник – Дикань мали не надто багато часу для того, аби відійти від тактик Ковпака.

А отже й проблеми в атаці ЛНЗ мав відповідні, що й раніше, тому обходився фактично без гольових моментів. Хіба що удари Олйника із зони перед чужим штрафним можна було вважати небезпечними, але тоді й постріл Безуглого майже від центрального кола в ліву дев’ятку на самому початку гри варто називати супермоментом для голу. Але Пеньков тоді впорався зі складним м’ячем, тоді як досвідчений гравець команди з Черкас ніяк не міг влучити в площину воріт.

А вже під завісу першого тайму Андрій Ткачук вдало зачепився за м’яч у боротьбі перед чужим штрафним, скинув його на Сидорова, а той продовжив ліворуч на Юсова. Перед Дмитром залишався лише один захисник, тому він пустив удар у дальній кут доволі несподіваним для воротаря чином. Металіст 1925 завдяки цій дії відкрив рахунок у грі під настання перерви, тож по поверненню на футбольне поле обрав обережну вичікувальну захисну тактику.

За таких умов було потрібно лишень не наробити лиха перед власними володіннями, із чим команда Едмара цього разу впоралась просто блискуче. ЛНЗ натомість майже не мав, чого запропонувати у власних діях попереду й натомість ледь не пропустив удруге під завісу основного часу гри, але удар Ігора з правого флангу штрафного під поперечину потягнув на кутовий Пеньков.

І вже в додатковий час відбувся найбільш імовірний для забитого м’яча момент для черкаської команди, коли Наумець скористався помилкою Мозіля під час перехоплення подачі з лівого флангу на дальню стійку, але так і не зміг проштовхнути м’яч у сітку повз Капінуса на лінії воріт. Відповідно, і не здобули свої перші залікові бали Дудник та Дикань, а іншого шансу в них, схоже, може вже й не бути найближчим часом.

У наступному турі черкаський ЛНЗ зустрінеться з дніпровським Дніпром-1 на виїзді, тоді як харківський Металіст 1925 навідається до львівського Руху.

ЛНЗ — Металіст 1925 0:1
Голи: Юсов, 45

ЛНЗ: Пеньков — Насонов, Лопирьонок (Тарасенко, 86), Муравський, Савін (Норенков, 87) — Хамелюк — Наумець, Бойко (Нич, 72), Олійник (Тищенко, 61), Пасіч (С. Шестаков, 61) — Прядун.

Металіст 1925: Мозіль — Жичиков, Безуглий, Курило, Капінус — А. Ткачук (Ігор, 66), Габелок, Вачіберадзе (Мартинюк, 77) — Русин (Ременюк, 77), Сидоров, Юсов (Дмитренко, 60).

Попередження: Хамелюк, Савін, Нич — Жичиков