Продукувати заяви з доволі гучними амбіціями, а потім мати певні складнощі вже на самому початку шляху — це історія взагалі не нова для українського футболу, тож житомирське Полісся максимально органічно долучилось до великої родини української Прем’єр-ліги в поточній кампанії. Новачки "еліти" зуміли лише на старті виграти у Вереса (2:0), після чого зіштовхнулись із доволі міцними перепонами у вигляді Дніпра-1 (1:2) та Руху (0:1), і зрештою лише в двобоях проти ЛНЗ у чемпіонаті та Агробізнеса в 1/16 фіналу Кубка України зуміли повернутись на переможний шлях.

Тим часом головний тренер суперників "вовків", Олександрії, у якої поліщуки гостювали в рамках п’ятого туру національної першості. Усе так само намагався знайти найкращий шлях до поєднання молодості власного колективу й результатів, які вимагають здобувати фанати "поліграфів". Не було перемог в останніх двох дуелях проти Шахтаря (1:2) та Зорі (0:0), тож господарям звітного протистояння дуже хотілось яскраво повернутись на рідну арену.

Українські футбольні вболівальники вже потрохи звикають до стилю керування командою від Руслана Ротаня, тож події за ходом цієї дуелі навряд чи когось мали здивувати. Олександрія на початку гри віддала м’яч суперникам, за ледь не поплатилась на сьомій хвилині, коли Будківському не вистачило зовсім трохи, аби скористатись помилкою Шевченка під час перехоплення подачі з лівого флангу на дальню стійку. Удар із гострого кута прийшовся повз ворота.

Власне, як і загалом команди гатили повз площину в першому таймі. Хоча фінальна статистика перед перервою так само не змогла віднайти достатню кількість спроб забити з обох сторін. Ми тим часом поступово ставали заручниками де в чому нудного футболу, у якому жодна зі сторін не хотіла просуватись уперед.

Заміни на хід подій на футбольному полі теж впливали не дуже — відсутні швидкості, "поліграфи" продовжують грати від м’яча, а їхні спроби вибігти до контратак повсякчас ні до чого не призводять. Утім, посеред другого тайму почали з’являтись моменти в Полісся, яке теж не надто сильно прагнуло розкриватись під контратаки суперників. І якщо Аріелсон здалеку з правого флангу промахнувся, то вже незабаром після нього, на 77 хвилині, Назаренко в схожій ситуації влучив під самісіньку дальню стійку.

Від цього моменту почався голепад у виконанні гостей, оскільки вже за мить Макуана майстерно розібрався на лівому фланзі штрафного з ударом під дальню стійку, а під завісу гри Будківський, попередньо про щось дуже вдало пожартувавши з воротарем Шевченком, засмутив свого колишнього одноклубника ударом головою під поперечину з подачі того-таки Назаренка з правого флангу. Несподівано вийшла легка прогулянка наприкінці матчу.

У наступному турі Олександрія гостюватиме в полтавської Ворскли, а житомирське Полісся прийматиме київську Оболонь.

Олександрія — Полісся 0:3
Голи: Назаренко, 77, Макуана, 80, Будківський, 88

Олександрія: Шевченко — Копина, Бабогло, Логінов, Смирний (Калюжний, 81) — Ковалець (Плакса, 46), Савченко (Ернандес, 46), Сігеєв — Калітвінцев, Кулаков (Погорілий, 70), Шулянський (Скорко, 57).

Полісся: Бойко — Кравченко, Чоботенко, Шабанов, Смоляков — Козак (Назаренко, 58), Крушинський (Кушніренко, 58), Танковський (Огіря, 64), Макуана — Будківський, Аріелсон.

Попередження: Смирний, Сігеєв — Смоляков, Шабанов