Важко було виокремити в програмі шостого туру української Прем’єр-ліги матч, якому б ми беззаперечно віддавали б статус центрального, адже гру за участі луганської Зорі та київського Динамо було перенесено через участь обох клубів у єврокубках. Тож довелось трохи понишпорити в пам’яті про взаємини полтавської Ворскли та Олександрії, які й завершували своєю привабливою афішою події суботньої частини вікенду на наших теренах.

Родзинкою саме цієї зустрічі команд Віктора Скрипника та Руслана Ротаня було те, що "зелено-білі" в попередніх турах почали виправляти власне турнірне становище, а "поліграфи" навпаки — провели відтинок тривалістю в три матчі без перемог, що виключно погіршило їхні позиції в таблиці. Хоча розпочинали сезон гості звітного протистояння з двох перемог, а господарі з такої ж кількості поразок відповідно.

Загальний малюнок гри можна описати достатньо просто — Ворскла зробила все від себе залежне для того, аби воротар Ісенко провів черговий "сухий" матч, Олександрія залишилась без здобутих залікових балів, а ми трохи понудьгували перед телеекранами. Ось такий футбол.

За весь перший тайм цікавими були лише дві ситуації й обидві вони відбулись посеред стартової половини матчу. Спочатку Степанюк добре розвернувся на правому куті воротарського з ударом точно в Шевченка поблизу себе, а вже в наступній атаці, можливо, Челядін зробив те саме на протилежному боці поля на завершення стінки з Русланом, однак до епізоду втрутився з підкатом у ноги супернику. І як тут не пригадати трансфер Бабогла? У той самий час Скляр пробив із позначки в лівий кут.

А потім, хоча й передумови для цього виникли ще до гола, Ворскла просто вбила темп гри у фірмовому стилі, тож суперники загрузли в боротьбі. Дійшло навіть до того, що на другий тайм Ротань закликав воротаря Шевченка підійматись до центру поля й там розігрувати м’яч із партнерами. Це тривало відносно недовго, бо Юрченко одного разу не вразив порожні ворота з центру поля.

І якщо саме таким був тренерський задум із боку "поліграфів" на другий тайм, то він узагалі не спрацював. А ми тим часом залишись спостерігати за тим, як одна команда ледь не пішки тримає м’яч під власним контролем без особливих сподівань для суперників змінити щось у стані справ на табло. Скрипника можна привітати з черговим опонентом, якого він прочитав.

У наступному турі полтавська Ворскла гратиме в гостях у київського Динамо, а Олександрія прийматиме закарпатський Минай.

Ворскла — Олександрія 1:0
Гол: Скляр, 29 (пен.)

Ворскла: Ісенко — Пердута, Сантана, Бацула, Корнієнко — Павлюк, Скляр — Кане, Юрченко (Нестеренко, 88), Челядін — Степанюк.

Олександрія: Шевченко — Копина, Логінов, Савченко, Ернандес (Скорко, 71) — Смирний, Ващенко (Білошевський, 46), Сігеєв (Ковалець, 70) — Калітвінцев, Андрейчук (Кулаков, 64), Шулянський (Джевані, 63).

Попередження: Пердута, Ісенко, Челядін — Савченко