Новий сезон українського футболу дарує нам несподівані сюжетні повороти вже від самого початку. До певного часу чемпіонські перегони відбувались за участі двох сенсаційних колективів — львівського Руху та ковалівського Колосу. І якщо представники західної частини країни й досі намагаються не втрачати звитяжного темпу, то "чорно-білому" колективу такі оберти навіть на середній дистанції виявились занадто складними.

У рамках шостого туру української Прем’єр-ліги в гості до команди Ярослава Вишняка завітав криворізький Кривбас, який останні чотири матчі провів без поразок, але, як і Колос, не здобував перемог. Щоправда навряд чи хтось буде щось говорити на адресу команди Юрія Вернидуба за підсумком надзвичайно цікавої зустрічі проти донецького Шахтаря (3:3) чи пекельного візиту до Києва на початку звітного тижня в гості до Оболоні (0:0). Кривбас у цих матчах віддав усього себе, проте до міжнародної павзи все ж таки було потрібно перетерпіти ще одну зустріч.

На полі Колоса жодній команді УПЛ грати не буває легко. Проте це твердження має силу лише тоді, коли тренери гостьових колективів невірно обирають тактику задля протидії "колоскам". Вернидуб цією стежиною не пішов, тож у підсумку його команда повністю контролювала хід протистояння та мала довільну кількість власних моментів для реалізації. А ще в Кривбасу дуже непогано працював пресинг на чужій половині, що, напевно, залишилось ще після матчу проти Шахтаря.

У будь-якому випадку, футболісти Вишняка вийшли на цю гру аж занадто спокійними, за що одразу ледь не поплатились, коли Бурда невдалою передачею біля власного штрафного привіз момент для Іліча, але тому відзначитись ударом у правий кут на самій лінії не дозволив Бондаренко. Це був не єдиний епізод, де Колос провалювався в захисті, але запам’ятався він саме тому, що гості вчасно ввімкнули тиск на своїх опонентів.

За наступної нагоди Кривбас оформив забитий м’яч уже значно спокійніше — закидання за спини захисникам виконав Стецьков, суперники залишили без опіки Задераку, який потім із прийому м’яча на груди переграв Фесюна пострілом у правий кут. Надалі події першого тайму отримали доволі стриманий розвиток, проте жодна з команд не відмовлялась від боротьби на швидкості, тож загальне враження залишалось на доволі високому рівні.

А ось у другій половині перевагу Кривбасу на м’ячі стало якось більше помітно, бо команда Вернидуба займала вільні зони раніше, аніж суперники встигали звернути на них увагу. У підсумку кілька непоганих моментів гості змарнували на самому початку тайму, але потім посередині ігрового часу другої половини з подачі кутового з правого флангу від Іліча відзначився на ближній стійці ударом головою Понєдєльнік.

На цьому гру, за великим рахунком, можна було завершувати, але вже під саму завісу гри Задерака з лицьової межі поля на правому фланзі виконав подачу, яка полетіла прямо у ворота, тоді як воротар Фесюн очікував навіс із більшим відхиленням, тому просто перевів м’яч у сітку власних воріт. Чи автогол це, чи ні — рішення залишиться за організаторами змагань. А ось три очки від Кривбасу нікуди не подінуться.

У наступному турі ковалівський Колос зіграє гостьовий матч проти дніпровського Дніпра-1, а криворізький Кривбас прийматиме рівненський Верес.

Колос — Кривбас 0:3
Голи: Задерака, 14, 87, Понєдєльнік, 66

Колос: Фесюн — Золотов, Бурда, Бондаренко — Лучкевич, Богданов (Болбат, 59), Оріховський (Мілько, 76), Цуріков — Демченко (Велетень, 54), Салабай (Безбородько, 59), Мякушко.

Кривбас: Кліщук — Понєдєльнік, Стецьков, Бескоровайний, Дібанго — Іліч (Приходько, 74), Бізімана — Вакулко, Хомченовський, Задерака — Кожушко (Дебелко, 81).

Попередження: Богданов, Салабай, Бурда — Бізімана