Змагання в рамках Кубка України на теренах нашої країни користуються суттєвим попитом, оскільки надають навіть відвертим аутсайдерам можливість змагатись на рівних із провідними командами країни. Із іншого боку, а чи вважав себе аутсайдером рівненський Верес, коли приймав на власному полі донецький Шахтар на тлі нічиєї поміж цими командами, від часу якої не минуло й двох місяців (1:1).

А тут колектив Патріка ван Леувена знову завітав на домашню арену футболістів Сергій Лавриненка, перед якими поставали всі ті самі завдання, що й за попередньої зустрічі поміж цими двома колективами. Ось тільки "гірники" відтоді вже встигли набрати неабияких обертів, тож навіть у меншості проти інтенсивного футболу львівського Руху кілька днів тому все одно виглядали притомно. Досвід матчу Ліги чемпіонів проти Порту, хоча й невдалого, також мав свою вагу, адже суперникам проти цього банально нічого було протиставити.

Але на тлі трьох матчів на відтинку тривалістю всього в один тиждень було помітно, що Шахтар банально стомився. Ротація ван Леувена на цю гру була не настільки значною для того, аби можна було казати, що команда відпочила після важкої гри проти Руху, тож була наочно помітна перевага "червоно-чорних" саме за динамікою з перших хвилин. І Верес дійсно радо користався цим бонусом доволі охоче, але не створював аж надто великої кількості моментів біля воріт Різника.

Перший тайм "гірникам" тим часом відверто не вдавався, оскільки група атаки не могла завести м’яч до завершальної фази наступів, а отже й Когут не отримував достатнього рівня навантаження. Ван Леувен вирішив боротись проти цього подвійною заміною після перерви з відповідною появою на полі Зубкова та Сікана. Це спрацювало, але не одразу.

Шахтар усе одно важкувато просувався в бік чужих воріт, але зрештою за кількістю спроб загострення прийшла й якість. Бондаренко на 65 хвилині передачею до лівого флангу штрафного на хід Кащуку розкрив чужий захист, а партнер пробив під дальню стійку. А потім і сам Артем завершив контратаку за участі Зубкова красивим перекиданням м’яч над голкіпера приблизно з того самого місця, що й партнер до цього.

На цьому гра, очевидно, не зупинялась, бо це все ж таки Кубок, та й часу ще було достатньо для будь-якого розвитку подій. І Верес намагався відігратись у відчайдушних атаках, але постійно чогось не вистачало команді Лавриненка саме на вістрі. Зрештою, "гірники" без суттєвих проблем подолали важкий період матчу й третім м’ячем закрили протистояння. Очеретько на ближній стійці розстріляв ворота з прострілу Сікана, який до цього продавив Жуліо Сезара на правому фланзі штрафного.

Таким чином від звітної пари команд до чвертьфіналу Кубка України зразка сезону-2023/24 пробився донецький Шахтар, тоді як для рівненський Верес турнірний шлях добіг свого завершення.

Верес — Шахтар 0:3
Голи: Кащук, 65, Бондаренко, 68, Очеретько, 90+1

Верес: Паст — Гакман, Жуліо Сезар, Курко, Шевченко (Ковалюк, 71) — Гагун, Кучеров (Гайдучик, 80), Кухарук, В. Шарай (Світюха, 71) — Яго (С. Шарай, 66) — Шестаков (Марусич, 66).

Шахтар: Різник — Конопля, Чигринський, Міроші, Азарові — Назарина — Кащук (Швед, 72), Бондаренко (Степаненко, 76), Судаков (Очеретько, 76), Криськів (Зубков, 46) — Келсі (Сікан, 46).

Попередження: Гакман