Українська Прем’єр-ліга за рівнем інтриги намагається не поступатись єврокубковим змаганням, тож десяті за ліком вихідні в поточному сезоні розпочались із видовищної перемоги житомирського Полісся над київським Динамо (3:2). Але це був тільки один матч із семи, що заплановані на найближчий час, тому таким чином ми тільки розігрівались.

Другою парою в рамках 10 туру національної першості стали дніпровський Дніпро-1 та рівненський Верес — команди, що однаково погано розпочинали сезон, проте з часом хтось зумів вибратись із прірви, а хтось так і загруз у зоні вильоту. Безперечно, у останньому контексті йшлось про "червоно-чорних", які під орудою Сергія Лавриненка здобули всього одну перемогу, проте яку — над одеським Чорноморцем (3:1). У СК у цьому плані результати були значно краще, проте на чолі з Юрієм Максимовим команда тільки почала підводитись на ноги.

Але в цьому матчі присутності Вересу на полі взагалі не було помітно. Ще на початку команда Лавриненка кудись там пробувала бігти на чужу половину заради вигляду пресингу, але суперники того майже не відчули, після чого гості неначе зупинились. Ми такої поведінки з їхнього боку не зрозуміли, а ось команда Максимова сприйняла цей сигнал належним чином. Пішла й забила на 10 хвилині.

При цьому Філіппов за мить до цього міг і раніше відзначитись голом, але з центру штрафного з розвороту поцілив у каркас воріт. Трохи пізніше вийшло не менш завзято, адже Курко замахом на лівому фланзі штрафного був прибраний зі шляху дуже впевненим рухом, після чого відбувся прицільний удар у дальній кут повз воротаря. Проблеми Вересу з реакцією на різкі випади суперників були наочними.

Оскільки жодної реакції гостей на цей прикрий для них епізод не відбулось, Дніпро-1 продовжував тримати під власним контролем хід гри. І вже на 24 хвилині були підстави для того, аби призначати пенальті у ворота "червоно-чорних", адже простріл Рубчинського з лівого флангу штрафного завершився фолом на ближньому куті воротарського від Вовченка проти Лєднєва. У будь-якому випадку, так спочатку вирішила арбітриня Анастасія Романюк, але після перегляду повтору на VAR чогось змінила власну думку.

Але перший тайм без власного другого голу Дніпро-1 усе одно не залишив. Щоправда, цього разу дуже допомогли з цим суперники. Вовченко на ближньому куті воротарського мав зустрічати простріл Адамюка з правого флангу й зустрів так, що м’яч від його ноги полетів під дальню стійку прямо за комірець Пасту. Узагалі нічого не виходило в гостей, а тут ще й такі "подарунки" від власного ж захисника.

Так з одним невдалим ударом у бік чужих воріт команда Лавриненка й завершила першу половину гри, тоді як на другу могла й не виходити, за великим рахунком, адже плану порятунку в неї просто не було. І чи мав Дніпро-1 робити над собою якісь надзусилля для того, аби остаточно прибивати опонентів, які не виявляли бажання відіграватись. Футболісти Максимова щось намагались спочатку створити новенького в атаці, але не вийшло, так не вийшло — матч було виграно заздалегідь ще до перерви.

У наступному турі дніпровський Дніпро-1 зіграє в гостях у київського Динамо, а рівненський Верес прийматиме львівський Рух.

Дніпро-1 — Верес 2:0
Голи: Філіппов, 10, Вовченко, 31 (авт.)

Дніпро-1: Волинець — Адамюк, Сваток, Сарапій, Горбунов (Каплієнко, 60) — Бабенко — Гуцуляк (Мірошніченко, 79), Піхальонок, Рубчинський (Вітіньйо, 82), Лєднєв (Пасіч, 61) — Філіппов (Танчик, 61).

Верес: Паст — Гакман, Вовченко, Курко, Шевченко — Кухарук (С. Шарай, 86), Кучеров (Кучеренко, 78) — Балан, Яго — В. Шарай (Ковалюк, 46), Шестаков (Марусич, 46).

Попередження: Сарапій — Шевченко