Українська Прем’єр-ліги вже встигла дістатись другої третини свого розіграшу, тож у контексті чергового, дванадцятого за ліком, туру національної першості ми вже сміливо могли відносити певні колективи до переліку головних претендентів на виліт. А отже, коли поточними вихідними зустрілись закарпатський Минай та рівненський Верес, ми мали можливість говорити про справжню битву за шість очок у рамках зони вильоту.

Остання та передостання команди УПЛ до цього здобули на двох лише одну перемогу, що було, щонайменше, рівно в два рази гірше за будь-яких інших конкурентів попереду. Цей успіх перебував на рахунку "червоно-чорного" колективу, який під орудою Сергія Лавриненка в новій кампанії недотягував навіть до рівня невдалих виступів команди Юрія Вірта зразка минулого розіграшу.

Оскільки залікові бали потрібні були в максимальній кількості кожній із команд, то в боротьбі вони собі взагалі не відмовляли. Але при цьому в Миная мало що виходило саме в плані загострення попереду, тоді як Верес просто марнував відмінні нагоди. Уже на перших хвилинах усі підстави були для того, аби Владислав Шарай відкрив рахунок, однак він програв свою дуелі на центральному вході до штрафного Бандурі.

Команда Лавриненка дуже затято взялась штурмувати володіння суперників, а ті при цьому за будь-яку ціну намагались її зупинити. Виходило це зробити не завжди, тому вже в подальшому за ходом першого тайму ми побачили подвійний сейв від Бандури, який прийняв на себе послідовні удари від того-таки Шарая та Шевченка з лівого флангу штрафного в ближній кут. І тільки після цього господарі відповіли та ще й як — Твердохліб із лівого флангу штрафного з дриблінгу пробив у верхній каркас чужих воріт.

Боротьба в цій грі була очікуваним явищем, але така кількість гольових моментів усе ж таки була приємною несподіванкою. Атакувальний темп зберігся й на початку другої половини гри, бо Шаран своїми сміливими рішеннями про заміни ще за ходом першого тайму намагався повернути свою команду до тями, тоді як суперники поновили гру фактично з влучання в стійку за підсумком удару Кухарука із входу до лівого флангу штрафного. Епізоду передував момент із підозрою на фол проти Солдата ще біля центральної лінії, тож навряд чи VAR підтвердив би гол за іншого сценарію.

На це Минай відповів активністю свіжого Вишневського, і тут уже Когуту та Марусичу в двох послідовних атаках суперників довелось зупиняти м’яч прямо біля лінії власних воріт. Однак чи ближче ми підходили до завершення протистояння, тим менше було бажання в команд помилятись, тож зрештою вони суттєво знизили оберти в атаці. А Верес їх узагалі добив до нуля на першій компенсованій хвилині, коли Владислав Шарай отримав другу жовту, що не дивно, за такої кількості фолів за ходом зустрічі, і гості залишились у меншості.

У наступному турі закарпатський Минай зіграє домашній матч проти полтавської Ворскли, а рівненський Верес прийматиме луганську Зорю.

Минай — Верес 0:0

Минай: Бандура — Солдат, Мельник (Вишневський, 46), Ю. Кравчук, Нємчанінов — Вітенчук — Одарюк (Ременяк, 83), Кораблін (Петько, 37), Твердохліб, Гечев (Рогозинський, 37) — Гунічев (Панасенко, 61).

Верес: Когут — Балан, Кучеренко, Курко, Шевченко — Жуліо Сезар, Кухарук — Шестаков, Яго (Блізніченко, 86), В. Шарай — Марусич (Гайдучик, 68).

Попередження: Солдат, Вітенчук, Твердохліб — Шевченко, В. Шарай, Яго, Балан

На 90+1-й хвилині був вилучений Владислав Шарай (Верес) (друге попередження).