Криворізький Кривбас у першому колі поточного розіграшу української Прем’єр-ліги долає різноманітні перепони та поступово ознайомлюється з тим, із чим йому доведеться зіштовхнутись уже в другій половині сезону. Проте наразі для команди Юрія Вернидуба все відбувається в контексті чемпіонських перегонів, що само по собі є достатнім мотивуючим фактором.

Чергове випробування криворізький колектив мав пройти на полі стадіону Гірник у рідному місці, куди в рамках чотирнадцятого туру національної першості навідалось київське Динамо. І не без оновлень завітав столичний колектив на цю арену — легендарний Олександр Шовковський тепер уже повністю забрав на себе роль виконуючого обов’язки головного тренера "біло-синіх", тоді як Мірча Луческу пішов із посади одразу після поразки в Класичному (0:1).

Ця зустріч розпочиналась для всіх із нетривалої, у порівнянні з добою до цього, повітряної тривоги, а особисто для господарів поля — із великих негараздів у захисті. Уже на восьмій хвилині команда Вернидуба пропустила гол через помилку під час перебудови за ходом контратаки від суперників через правий фланг. Ванат відзначив своє повернення ударом під ближню стійку з передачі Тимчика, а наша гра почала набувати де в чому несподіваних обертів.

А ще був сильний вітер, який спочатку мав грати проти Динамо, але вийшло так, що "біло-сині" атакували набагато більше за опонентів. Це сталось, зокрема, і через те, що вже на 12 хвилині центр оборони Кривбасу отримав закидання за спини, після чого Ванат перед штрафним якісно підставився під фол Бескоровайного. Капітан господарів відправився відпочивати достроково, а його команда тим часом реально горіла.

Довелось перебудовуватись, і поки Кривбас це робив, він отримав другий м’яч. На 27 хвилині свіжий Рябов не перехопив закидання на хід Караваєву від Шепелєва до лівого флангу штрафного, після чого Олександр переграв воротаря. І нічого було з цим робити господарям, бо й склади вже були не рівними, і навіть за вітром атакувалось якось дуже важко.

А другому таймі ще й проти примх природи доводилось грати, тож узагалі сила-силенна проблем. Динамо тим часом спробувало збільшити перевагу після відновлення гри, але дальні удари Кабаєва та Царенка зазнали невдачі через втручання Кліщука. Після цього команди обмінювались випадами, але хто зараз ось так навмання пригадає, коли ми побачили наступний гольовий момент хоч із чийогось боку?

А сталось це аж у заключній частині протистояння, коли Караваєв спочатку ще раз розім’яв Кліщука, а потім Бущан потягнув удар головою від Стецькова на завершення подачі кутового з правого флангу. І на цьому все? Щось не помітно було інтриги, як для претендента на центральний матч туру. Чи то арбітри так потопили Кривбас своїми рішеннями на початку гри?

У наступному турі криворізький Кривбас гратиме в гостях у закарпатського Миная, а київське Динамо прийматиме львівський Рух.

Кривбас — Динамо Київ 0:2
Голи: Ванат, 8, Караваєв, 27

Кривбас: Кліщук — Понєдєльнік, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго — Бізімана, Іліч — Задерака (Вакулко, 73), Приходько (Рябов, 18), Д. Кузик (Прінс, 85) — По (Кожушко, 46).

Динамо Київ: Бущан — Тимчик, Попов, Дячук, Дубінчак — Бражко, Шепелєв (Андрієвський, 79) — Караваєв (Малиш, 90+1), Царенко (Буяльський, 80), Беніто (Кабаєв, 46) — Ванат (Супряга, 88).

Попередження: Андрієвський

На 12-й хвилині був вилучений Данило Бескоровайний (Кривбас) (грубе порушення).