Перша половина сезону української Прем’єр-ліги наочно показала нам, що цього футбольного року в нашому чемпіонаті немає жодних фаворитів і кожен може зачепитись за де в чому несподіваний успіх. Колектив під орудою Юрія Вернидуба, криворізький Кривбас, тривалий час був яскравим взірцем подібних змін, однак перед настанням екватору національної першості трохи збавив оберти.

Поразка від київського Динамо (0:2) для "червоно-білих" була лише третьою в сезоні, але при цьому добряче вдарила по позиціям команди в турнірній таблиці. Кривбас таким чином до гостьової гри проти закарпатського Миная в рамках п’ятнадцятого туру УПЛ підходив лише третім, але нічия житомирського Полісся та донецького Шахтаря напередодні (0:0) давала команді Вернидуба можливість виправдати власне становище. Суперники тим часом тільки призвичаювались до роботи на чолі із Желько Любеновичем.

Кривбас перед початком гри вочевидь знав один цікавий факт про очні зустрічі з Минаєм. Колектив із Кривого Рогу ще жодного разу не перемагав і не відзначався у воротах команди із Закарпатського регіону, що вже було достатнім для неї подразником. Не дивно на цьому тлі, що саме футболісти Вернидуба й виступали флагманом у питаннях створення гольових нагод, хоча щодо їхньої реалізації, то гостям треба було ще чимало попрацювати.

У Минаю мало що виходило в позиційному футболі, але контратаки були доволі цікавими. Утім, саме на рахунку Бандури були сейви після небезпечних ударів від суперників, тоді як закарпатці з нулем у графі "Удари в площину" завершили першу половину гри. У той самий, час дії воротаря Миная дали команді можливість піти на перерву за нічийного рахунку, що вже було достатнім успіхом. Із завданнями від Вернидуба Кривбас не впорався, тож керманич розпочав гру після перерви одразу з ротації.

Господарям натомість удалось відвести м’яч подалі від власних володінь і тривалий час тримати його в безпечній зоні. Аж допоки свіжий Блізніченко за три хвилини перебування на полі не відзначився ударом під поперечину з відскоку на лівому фланзі штрафного. У цей момент диспозиція поміж командами змінилась на користь потреби Миная атакувати, і залишалось виключно сумувати команді Желько Любеновича, що Твердохліб на початку другого тайму своїм гольовим моментом не скористався.

Кривбас сів грати від захисту, господарі атакували — так гра тривала аж до свого завершення. На 86 хвилині ще й вилучення в гостей мало місце, коли Вакулко назбирав дві "дешеві" жовті картки за 11 хвилин від появи на полі. І Минай на цьому тлі пішов штурмувати чужі ворота востаннє, проте успіху не мав.

У наступному турі закарпатський Минай зіграє домашній матч проти київського Динамо, а криворізький Кривбас прийматиме Олександрію.

Минай — Кривбас 0:1
Гол: Блізніченко, 64

Минай: Бандура — Дмитрук, Чуєв, Нємчанінов, Булеза — Вітенчук (Демиденко, 89), Петько — Кораблін (Ралюченко, 89), Твердохліб, Гечев (Одарюк, 75) — Вишневський (Гунічев, 60).

Кривбас: Кліщук — Понєдєльнік, Рябов, Стецьков, Дібанго — Бізімана (Татарков, 61), Іліч (Вакулко, 75) — Задерака (Блізніченко, 61), Дебелко (Приходько, 46), Д. Кузик — Кожушко (Устименко, 88).

Попередження: Дмитрук, Нємчанінов, — Вакулко

На 86-й хвилині був вилучений Юрій Вакулко (Кривбас) (друге попередження).