Друге коло поточного сезону української Прем’єр-ліги стартувало, тож ми могли говорити вже більш конкретно про досяжні рубежі для кожної з команд. На прикладі матчу шістнадцятого туру національної першості поміж криворізьким Кривбасом та Олександрією було добре помітно різницю в завданнях колективі із протилежних кінців турнірної таблиці.

Футболісти Юрія Вернидуба в цей день прагнули, передусім, узяти реванш за несподівану поразку на самому старті сезону, після якої керманич господарів стадіону Гірник дуже сильно нервував через суддівські рішення. Колектив Руслана Ротаня тим часом хотів закріпити своє власне досягнення у вигляді перемоги над рівненським Вересом у останній грі. Щоправда, через вплив погодних умов зустріч, яка відбулась ще на початку листопада, і була останньою для "поліграфів" станом на сьогодні.

Напевно, вони дуже засумували без офіційних матчів, бо як інакше можна було пояснити ту стартову активність, яку Олександрія запропонувала суперникам із перших хвилин? Команда Ротаня чинила тиск у пресингу на чужій половині й здавалось, що Кривбас у певний момент зовсім розгубився, коли на 17 хвилині м’яч прилетів у поперечину його воріт за підсумком удару головою від Шостака на завершення подачі кутового.

Тільки після цього футболісти Вернидуба почали відповідати й дуже помітним в атаці був Дібанго. На його рахунку був один із небезпечних моментів з ударом із лівого флангу штрафного над воротами. Але також неможливо було пройти повз постріли від Кожушка та Дебелка. Як бачимо, господарі приходили до тями, але не настільки швидко, щоб не наразитись на проблеми.

На завершення першої півгодини ігрового часу Шулянський підловив відскок на вході до лівого флангу штрафного та потужно пробив під поперечину, спіймавши зненацька Кліщука. Цей епізод остаточно вибив Кривбас із правильного напрямку руху, і до завершення першої половини гри господарі більше не вигадали жодної небезпеки для чужих воріт.

Усе перейшло до другого тайму, де Олександрія планувала грати виключно від оборони, а суперники, очевидно, більшу частину часу перебувати на чужій половині поля. Інтенсивність створення гольових моментів від Кривбасу при цьому відверто шкутильгала на обидві ноги й подекуди здавалось, що "поліграфи" знайшли комфортний для себе ритм гри й повністю підлаштувались під наміри суперників відігратись.

Але це враження існувало лише до того моменту, поки господарі як слід не ввімкнулись під завісу основного часу й не влаштували вихор із атак біля чужих воріт. Це було дійсно напружене завершення гри, під час якого Кривбас гатив по воротах за будь-якої ліпшої нагоди й у підсумку удари По від входу до лівого флангу штрафного та Бізімана з центру чужих володінь принесли команді Вернидуба цілком обґрунтовану перемогу.

У наступному турі криворізький Кривбас прийматиме луганську Зорю, а Олександрія гратиме в гостях у Металіста 1925.

Кривбас — Олександрія 2:1
Голи: По, 79, Бізімана, 83 — Шулянський, 31

Кривбас: Кліщук — Понєдєльнік, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго — Бізімана, Іліч (Татарков, 74) — Задерака (Блізніченко, 46), Дебелко (Приходько, 64), Д. Кузик (По, 73) — Кожушко (Прінс, 83).

Олександрія: Єрмаков — Смирний, Савченко, Кравченко, Копина — Сігеєв, Шостак, Плакса (Мартинюк, 73) — Джевані (Микитишин, 61), Кулаков (Погорілий, 62), Шулянський (Білошевський, 46, Кулаковський, 87).

Попередження: Плакса — Джевані, Єрмаков, Смирний