Єврокубкові пригоди донецького Шахтаря в поточному сезоні виявились простором, де відпочивають нервові системи вболівальників клубу перед черговими матчами національної першості. Чинні чемпіони України в своїх постійних роз’їздах так і не змогли перетворити жодну з арен, які відвідували, на справжню фортецю, тож від чергового їхнього візиту на Арену Львів можна було чекати чого завгодно.

Але суперник цього разу все ж таки був такого рівня, що користатись похибкою дніпровського Дніпра-1, що відбулась у грі проти полтавської Ворскли напередодні (1:2), було просто необхідно. Харківський Металіст 1925, нехай останнім часом і є доволі складним для "гірників" опонентом, але все ж таки перебування команди Олега Голодюка в середині турнірної таблиці та серія з двох поразок поспіль надсилала обнадійливі сигнали донецькому колективу.

На цю гру Пушич виставив стартовий склад із мінімальним ступенем ротації й це в підсумку призвело до певних проблем для його команди. Ні, у засніженому Львові цього вечора ніхто не травмувався, хоча й Криськів інколи знову сидів на газоні в тривалих роздумах щодо продовження гри, тут проблема полягала радше в іншому. Шахтарю не вистачало енергії для того, аби подолати захист суперників, які побудували його дуже щільно.

Саме тому перший тайм і вийшов таким млявим на вигляд, бо одна команда постійно була з м’ячем, але не могла його нікуди подіти у власній атаці, а інша грала від глибокого захисту з обережними спробами контратак і лишень зрідка перетинала центр поля. І, напевно, якби такий варіант спрацював і в другому таймі, то ми б говорили про геніальний план Голодюка на гру. Він то, може, і дійсно геніальний, але до кінця не спрацював.

Шахтар просто затиснув у лещатах власної атаки чужий захист після перерви й здобув необхідний йому результат. Фактично, узяли кількістю створених моментів, бо на 59 хвилині за тонкою передачею Криськіва до правого флангу штрафного на хід Зубкову захист суперників просто не встигав. Олександр тим часом нарешті на завершення атаки зробив усі чітко й результативно.

А далі була просто гра на класі від донеччан. Постійно виникали прогалини в захисті 1925, і команді Голодюка інколи доводилось уже в останній момент ліквідовувати пожежі біля власних воріт. До паніки, звісно не доходило, але фол Чирука в центрі штрафного на 78 хвилині був здійснений уже, як-то кажуть, із язиком на плечі. Криськів полетів на газон, а потім ударом у лівий кут реалізував зароблений пенальті й зняв усі питання. Міг статись і розгром, але тому ж таки Назарині завадила відзначитись поперечина одного разу, тож і двох голів господарям вистачило.

У наступному турі донецький Шахтар прийматиме рівненський Верес, тоді як харківський Металіст 1925 гостюватиме в київського Динамо.

Шахтар — Металіст 1925 2:0
Голи: Зубков, 59, Криськів, 78 (пен.)

Шахтар: Різник — Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Азарові — Степаненко — Зубков, Бондаренко (Назарина, 75), Криськів (Очеретько, 90+1), Невертон (Егіналду, 46) — Сікан (Келсі, 87).

Металіст 1925: Сидоренко — Жичиков, Є. Ткачук, Червак, Безуглий — А. Ткачук (Сидоров, 69), Габелок, Мартинюк — Арі (Русин, 61), Борячук (Бичек, 87), Юсов (Чирук, 61).

Попередження: Степаненко — Борячук