Матч третього туру української Прем’єр-ліги на полі стадіону Динамо ім. В. Лобановського київське Динамо та харківський Металіст 1925 поміж собою мали провести ще на початку серпня цього року. Але вийшло так, що столичний колектив тоді мріяв потрапити до основного раунду єврокубкових змагань, тож їм було геть не до перебігу подій у національній першості.

Саме тому, замість зелених дерев на задньому плані трансляції в звітній день були вже справжні столичні кучугури, а доволі відчутний "мінус" на термометрі помітно дошкуляв футболістам, які перед початком гри тільки й думали про те, як якомога швидше дістатись теплих роздягалень. Але коли пролунав стартовий свисток, то всі одразу побігли, тож пристрасті вирували вже з перших хвилин.

Аби обійтись без зайвих неприємностей, у цій грі гравці дуже обережно вели поміж собою боротьбу. Однак не всі. Ще за ходом першого тайму Бичек у складі гостей назбирав два попередження за фоли проти Буяльського на власній половині, отримав червону картку та залишив команду в меншості. Тоді цей момент здавався ключовим у всьому протистоянні, бо ще задовго до нього події почали розгортатись явно не на користь "жовто-синіх".

Вони поступались за рахунком уже станом на завершення 11 хвилини гри, бо проспали контратаку суперників через правий фланг, яку з передачі Буяльського завершив Волошин у межах штрафного. Той-таки Волошин трохи згодом удало зіграв на добивання сейву Сидоренка проти дальнього удару Шапаренка, тож це вже 2:0 — і це ще до половини першого тайму не встигли команди дістатись.

Але Металіст 1925 намагався залишатись у грі бодай у плані атаки, тому відіграв один м’яч зусиллями Дмитренка доволі швидко. Гарна комбінація за його участі на лівому фланзі штрафного та передачі Габелка з протилежного боку поля. Але на це майже миттєво відповів Ванат, головою пробивши з ближньої стійки за підсумком подачі кутового з лівого флангу від Буяльського.

Усе вкупі це дає нам украй невдалі передумови для команди Голодюка для продовження боротьби в другому таймі. Металіст 1925 перебував у дуже скрутному становищі вже від самого моменту поновлення гри, але суперники неначе й не прагнули його добивати якомога скоріше. За це Динамо заплатило велику ціну у вигляді власних зайвих утрачених нервових клітин, бо на 72 хвилині Ременюк опинився перед порожніми воротами через помилку Нещерета під час спроби перехопити пас Борячука з глибини, до якого він помітно не встигав.

І ось, заключний відтинок матчу, а Динамо нервує в грі, у якій грає з одним польовим гравцем у складі переваги над суперниками та одним голом у "плюс" для себе на табло. Саме тому гол Дячука на початку компенсованого часу й викликав такі бурхливі емоції в киян, а не тому, що це був перший м’яч для захисника за основну команду чи гольовий пас від Супряги.

У понеділок Динамо зіграє домашнє київське дербі проти Оболоні, а харківський Металіст 1925 прийматиме Олександрію.

Динамо Київ — Металіст 1925 4:2
Голи: Волошин, 10, 22, Ванат, 33, Дячук, 90+1 — Дмитренко, 30, Ременюк, 72

Динамо Київ: Нещерет — Тимчик, Дячук, Сирота, Дубінчак — Бражко — Волошин, Буяльський (Царенко, 60), Шапаренко (Андрієвський, 59), Кабаєв (Караваєв, 60) — Ванат (Супряга, 82).

Металіст 1925: Сидоренко — Капінус, Є. Ткачук, Червак, Фарина — Бичек, Габелок (А. Ткачук, 59), Мартинюк — Арі (Ременюк, 58), Сидоров (Борячук, 67), Дмитренко (Чирук, 76).

Попередження: Бичек, Фарина

На 40-й хвилині був вилучений Костянтин Бичек (Металіст 1925) (друге попередження).