Донецький Шахтар думками перебуває вже в португальському місті Порту, де за кілька днів на стадіоні Драгау відбудеться вирішальний для нього двобій у цьогорічній осінній частині Ліги чемпіонів УЄФА. Але спочатку Маріно Пушич мав попросити своїх підопічних трохи притримати коней, бо насамперед потрібно було гідно завершити календарний рік в українській Прем’єр-лізі, а вже потім щось планувати на міжнародній арені.

"Гірники" мали знову завітати на Арену Львів, де на наших чекав формально домашній матч проти рівненського Вересу. І наскільки б погані результати не мала команда Сергія Лавриненка в першій частині сезону, вона все одно залишалась однією з небагатьох, хто зумів відібрати очки в чинного чемпіона країни з першої ж спроби (1:1). Щоправда, потім Шахтар реваншувався в Кубку України, тож цього разу команди розпочинали взаємини з чистого листа.

Із ролями в цьому матчі ми визначились доволі швидко — Шахтар атакує, Верес захищається, тож жодних несподіванок не було. Як і очікувана спроба від "гірників" швидко забити в чужі ворота й у подальшому від цього будувати власну стратегію поведінки. Цього разу все пішло за планом команди Пушича. На 14 хвилині радше Жуліо Сезар зрізав у ближній кут простріл Криськіва з правого флангу штрафного, аніж Дмитро намагався таким підступним чином влучити під дальню стійку чужих воріт.

Цей гол очікувано допоміг Шахтарю в подальшому не мати особливих проблем і контролем над подіями на футбольному полі, тоді як суперникам залишалось лише не пропустити вдруге ще до перерви, бо інакше й інтриги б жодної для нас не залишилось. Верес у підсумку вистояв, хоча й господарі не надто були активні в спробах розвинути власний успіх.

На початку ж другого тайму "гірники" спробували одразу вирішити всі питання й отримали право на пенальті. Пенальті, якого взагалі не було. Просто. Жодної підстави. Але Катерина Монзуль щось там собі вигадала, побачила "влучання" м’яча в руку Шевченка під час удару Зубкова в дотик на завершення передачі з лівого флангу. Ну то й що, що на матчі був VAR? Ну то й що, що до влучання в руку, яка була за корпусом гравця, відбувався рикошет від газону, а самого дотику й близько не було.

Добре, що сам Зубков потім ударом у правий кут не переграв Паста, а Сікан добив із офсайду. Бо інакше був черговий великий скандал, а так просто хтось дістане на горіхи десь на суддівському комітеті. А може й не дістане, бо до наступного туру УПЛ вже ніхто нічого не згадає.

Але повертаємось до реалій сьогодення, у яких Шахтар таки забив другий гол, який був цілком чистим та бездоганним. Закручений удар Зубкова з-за меж штрафного з правого флангу опинився точно в дальній дев’ятці й тут уже не було ніяких питань. "Гірники" таким чином достроково закрили протистояння на 69 хвилині, після чого Верес отримав можливість зробити те, що Лавриненко, узагалі-то планував від самого початку, пограв трохи на атаку. Без наслідків.

У першому турі другої частини сезону УПЛ донецький Шахтар зіграє в гостях у Олександрії, тоді як рівненський Верес прийматиме ковалівський Колос.

Шахтар — Верес 2:0
Голи: Жуліо Сезар, 14 (авт.), Зубков, 69

На 51-й хвилині Олександр Зубков (Шахтар) не забив пенальті (воротар).

Шахтар: Різник — Гочолеішвілі, Бондар, Матвієнко, Азарові — Бондаренко — Зубков (Кащук, 89), Судаков, Криськів (Назарина, 64), Невертон (Егіналду, 61) — Сікан (Келсі, 61).

Верес: Паст — Балан, Курко, Кучеренко, Жуліо Сезар, Шевченко — Дахновський (Ковалюк, 90), Кухарук, Кучеров (Баран, 86), В. Шарай — Гайдучик (Шестаков, 74).

Попередження: Кухарук.