Без єврокубкового навантаження посеред тижня час поміж двома тура української Прем’єр-ліги проходить аж занадто швидко. І якщо перед минулими вихідними ми тільки розігрівались на тлі повернення національної першості, то цього разу, уже в рамках дев’ятнадцятого туру, житомирське Полісся та черкаський ЛНЗ на полі стадіону Центральний у Житомирі кидались у справжній розпал битви.

"Вовки" повернулись до офіційних поєдинків нічиєю в гостях у львівського Руху (1:1), тоді як "бузковим" не вистачило наснаги впоратись із тиском криворізького Кривбасу (0:3), що було все ж таки більш прогнозованим розвитком подій. Так чи інакше, а команда Юрія Калітвінцева, якій передрікають боротьбу навіть за "золото" наприкінці сезону з серією з чотирьох поспіль нічийних матчів просто тупцювала на місці.

Не можна просто так пройти повз того факту, що вже другий тур поспіль ми маємо проблеми з трансляцією матчу УПЛ. І цього разу жодні тривоги не були підставою для того, аби змушувати вболівальників у –надцятий раз переглядати рекламу чемпіонату під доволі жваву музику. Несерйозно. Але на 14 хвилині ми все ж таки побачили футбол.

Проґавили по одній жовтій картці в бік кожної з команд, щоправда, але то нічого — далі вони ще немало фолили, тож без попереджень арбітр не обходився. А ось той факт, що Полісся в першому таймі відверто не могло знайти власну гру попереду, відверто дивував. Команда Калітвінцева неначе не бачила передньої лінії й постійно губилась під час розіграшу в центрі поля. Якби суперники були трошки сміливішими, то могли б і покарати.

Але перший тайм так і минув без голів, що цілком притаманно для нашого весняного футболу, хоча, як мінімум, поле в Житомирі підготували дуже добре, тож із цим проблем не було жодних. А місцева команда тим часом, цілком у дусі першого кола у власному виконанні, пригадала, що в футбол можна грати в другому таймі, тож у воріт ЛНЗ дедалі частіше почали виникати гольові моменти.

І тут без везіння й роботи Пенькова на лінії явно не обійшлось. Небезпечними були удари від Фортюне, Крушинського, Козака, Шабанова й ще кілька спроб, але що ми маємо в залишку? Команди вже дійшли до часу проводити ротацію, а голів у господарів на рахунку як не було, так і не з’явилось. Цю проблему Полісся хотіло вирішувати вже наприкінці гри, але саме в цей момент активізувався ЛНЗ.

Доволі довго мовчали гості у власних атаках, але спочатку почали ловити опонентів під час контрнаступів, а потім і взагалі позиційно перейшли на чужу половину в пресингу. Саме це й підсумку призвело до того, що на 90+3 хвилині воротар Денис Бойко мусив квапитись із вибиванням м’яча за межі власного штрафного, що призвело до фатальної помилки. Подарував м’яч Олійнику на рівному місці, а перед тим водночас розкинулась уся площина воріт. Треба було карати.

У наступному турі житомирське Полісся прийматиме Олександрію, а черкаський ЛНЗ гостюватиме в харківського Металіста 1925.

Полісся — ЛНЗ 0:1
Гол: Олійник, 90+3

Полісся: Д. Бойко — Кравченко, Чоботенко, Шабанов, Михайліченко — Крушинський (Грицук, 69), Танковський — Фортюне (Назаренко, 69), Таллес Коста (Мустафаєв, 77), Козак — Ндукве.

ЛНЗ: Пеньков — Насонов, Саліху, Муравський, Каплієнко — Бар (Тарасенко, 90), Рибалка (В. Бойко, 65), Тілль (Олійник, 66) — Наумець (Шестаков, 66), Молло (Хобленко, 77), Г. Пасіч.

Попередження: Кравченко, Ндукве, Крушинський — Муравський, Рибалка, Бар, Пасіч, Олійник, Тарасенко