Дев’ятнадцятий тур української Прем’єр-ліги вирішив одразу прикувати до себе чималу глядацьку увагу, оскільки розпочався із несподіваної перемоги черкаського ЛНЗ в гостях у житомирського Полісся (0:1). А вже на початку суботи на нас очікувало доволі холоднокровне протистояння в закарпатському селі Минай, де місцевий однойменний клуб у першому часовому слоті зустрічався з харківським Металістом 1925.

"Лиси" під орудою Желько Любеновича доволі цікаво розпочали другу частину сезону національної першості. Ні, вони не здобули свою довгоочікувану першу перемогу в чемпіонаті в цьому сезоні, проте нічия на полі дніпровського Дніпра-1, за винятком малої кількості здобутих балів, однозначно мала потішити шанувальників команди. Віктор Скрипник, наприклад, свій перший матч на чолі нового колективу доволі очікувано програв київському Динамо (2:4).

Якось занадто агресивно почали грати обидві команди вже з перших хвилин цієї зустрічі, тож арбітру в певних ситуаціях доводилось закликати гравців знизити оберти на старті. Через це ми тривалий час обходились майже без гольових моментів, проте зрештою гості почали перехоплювати ініціативи. Арі був дуже помітним у складі Металіста 1925 цими хвилинами, і саме йому належав перший небезпечний постріл у нашій грі.

Минай майже не наближався до чужого штрафного за стартову половину першого тайму, проте другий відтинок тривалістю в пів години розпочав одразу із забитого м’яча. Це Корнійчук отримав на лівому фланзі штрафного довжелезне переведення з власної половини від Прокопчука та з усього маху зацідив у ближню дев’ятку. Минай-Арена вміщує на своїх трибунах не так і багато люду навіть за кращих умов, проте в моменті з голом емоції там було не спинити.

Воно й не дивно, адже господарі продовжували впевнено контролювати хід подій, тому Скрипнику довелось застосовувати ротацію поперерві й знімати чистого опорника Червака заради присутності Русина в атаці. Але поява свіжого футболіста була лише тимчасовим явище, бо власне він і зумовив своїми діями два послідовних попередження від головного арбітра за 14 хвилин перебування на полі, після чого Металіст 1925 залишився догравати в меншості.

І це не дивлячись на те, що в харків’ян було на рахунку влучання в стійку зусиллями Гармаша за мить до того, тобто вони поступово перехоплювали ініціативу. Хоча, господарі спокійно можуть пригадати й більш очевидний момент для забитого м’яча незадовго до цього, коли Вакула, залишивши позаду воротаря на правому фланзі штрафного, примудрився не влучити в порожні ворота.

Після того, як "жовто-сині" залишились у меншості, утримати перевагу за рахунком для Миная проблем не склало. Закарпатці навіть не притискались до власних воріт, тож жодної потреби в напруженому завершення матчу не існувало. А там ще й "лиси" вдало виконали подачу кутового з правого флангу зусиллями Матюшенка, і Скиба ударом головою під поперечину закрив звітну гру й оформив перший м’яч у "дорослому" футболі загалом.

У наступному турі закарпатський Минай зіграє в гостях у луганської Зорі, а харківський Металіст 1925 прийматиме черкаський ЛНЗ.

Минай — Металіст 1925 2:0
Голи: Корнійчук, 31, Скиба, 90+1

Минай: Кемкін — Дмитрук, Чуєв, Нємчанінов (Скиба, 46), Прокопчук, Корнійчук — Ременяк (Матюшенко, 77), Вітенчук, Петько (Семотюк, 64), Вакула (Гунічев, 77) — Устименко (Попов, 76).

Металіст 1925: Мозіль — Капінус (Жичиков, 82), Імереков, Курило, Фарина — Червак (Русин, 46) — Арі, Габелок — Юрченко (Вачіберадзе, 82) — Юсов (Бичек, 67), Гармаш (Фрімпонг, 68).

Попередження: Червак, Петько — Імереков, Русин, Габелок

На 59-й хвилині був вилучений Ростислав Русин (Металіст 1925) (друге попередження).