Великий футбол до села Минай, що є найбільш віддаленим на захід населеним пунктом, де проводяться матчі української Прем’єр-ліги, останній раз завітав ще на початку березня. Тоді місцевий однойменний клуб відсвяткував надзвичайно великий для себе успіх у грі проти харківського Металіста 1925 (2:0), уперше здобувши перемогу в поточному розіграші чемпіонату.

Відтоді минуло аж три гри та двотижнева перерва на матчі національних збірних, і повторити цей результат команді Желько Любеновича вдалось лише раз — у перенесеній грі проти черкаського ЛНЗ (2:1), поки решта команд УПЛ відпочивали від офіційних матчів. Тобто, Минай за ці два матчі здобув майже стільки ж очок, скільки за решту 18 протистоянь. А отже й на гру проти Олександрії в рамках двадцять другого туру виходив не тільки в кращій за суперників ігровій формі, а й із піднесеним настроєм.

У цього матчу був дуже дивний перший тайм. Його незвичність полягала в тому, що обидві команди дуже активно прагнули атакувати, але те, що вони робили під час передач, свідчило взагалі про протилежне. Шалена кількість невдалих дій, що призводила до банальних утрат м’яча або інколи навіть і до небезпеки, якщо помилок припускався, наприклад, воротар "поліграфів" Шевченко.

Але навіть тоді, коли центральний захисник гостей Кампуш відверто дарував своїми фолами право на пробиття штрафного удару Вакулі, той уперто пробивав понад поперечиною, тож про жодну реалізацію з боку Миная не йшлось. Натомість у Олександрії був навіть забитий гол на рахунку, проте незарахований через офсайд у Кулакова в центрі штрафного. Як не дивно, він також став наслідком помилки Миная під час передачі від власних воріт. А коли тільки так і будується гра, то видовищності їй явно бракує.

У другому таймі з цим справи пішли трішки краще. Ротань вирішив зняти від гріха подалі Кампуша, і, можливо, пожалкує про це рішення після фінального свистка. Але до того ключового моменту в цій зустрічі ще потрібно було якось дістатись крізь цілу купу цікавих подій. Олександрі я відкрила рахунок на 51 хвилині зусиллями Кулакова, якому на порожні покотив із лівого флангу штрафного Шулянський. А вже на за сім обертів секундної стрілки Калітвінцев блискавично розібрався в зоні перед штрафним із дальнім ударом під праву стійку.

Це 2:0 на користь гостей, і якби зараз тривала перша частина сезону, то Минай би точно склав зброю. Однак зараз геть інші часи й команда Бартуловича продовжила грати в той самий футбол, що й раніше. Із однією важливою відмінністю — закарпатці почали забивати голи. Першим відзначився Устименко на завершення подачі штрафного з лівого флангу від Вакули, яку трохи підправив на партнера Скиба на ближній стійці.

Проте цього для здобуття очок було господарям явно замало, тому Минай прагнув забити ще, але натомість ледь не пропустив удруге. На 65 хвилині дальній постріл із пів кола перед штрафним від Ковальця рукою зустрів Прокопчук, проте з пенальті Кирило поцілив повз ліву стійку. І це дійсно переламний момент зустрічі, бо через кілька миттєвостей той-таки Білошевський загубив у центрі штрафного Гунічева під час закидання із стандарту з глибини правого від Чуєва, а суперник головою відновив рівновагу на табло.

А потім для "поліграфів" узагалі настав повний крах усіх амбіцій. Ковалець на 79 хвилині наче й не грубо грав проти Петька, але арбітр Дмитро Кривушкін побачив привід для другої жовтої, тож матч команда Ротаня завершувала в меншості. Не дуже впевнено, очевидно, бо Минай міг узагалі вирвати перемогу. Ото був би номер!

У наступному турі закарпатський Минай прийматиме житомирське Полісся, тоді як Олександрія гратиме в гостях у одеського Чорноморця.

Минай — Олександрія 2:2
Голи: Устименко, 63, Гунічев, 75 — Кулаков, 51, Калітвінцев, 58

На 71-й хвилині Кирило Ковалець (Олександрія) не забив пенальті (промах).

Минай: Кемкін — Кисіль (Ременяк, 81), Скиба, Прокопчук (Нємчанінов, 90+1), Чуєв (Піддубний, 81), Корнійчук — Кораблін, Вітенчук (Гунічев, 65), Петько, Вакула (Семотюк, 64) — Устименко.

Олександрія: Шевченко — Скорко, Логінов, Кампуш (Білошевський, 46), Копина (Мартинюк, 60) — Калюжний, Михайленко (Шостак, 82), Ковалець — Калітвінцев, Кулаков (Погорілий, 82), Шулянський (Бєляєв, 60).

Попередження: Вітенчук, Вакула, Петько, Ременяк, Гунічев — Логінов, Кампуш, Кулаков, Ковалець

На 79-й хвилині був вилучений Кирило Ковалець (Олександрія) (друге попередження).