Поступово активізується життя в нижній частині турнірної таблиці української Прем’єр-ліги з наближенням моменту завершення поточного сезону. Той-таки закарпатський Минай багато хто встиг позаочі відправити до Першої ліги ще перед початком зимової перерви, проте своїми виступами в другій частині сезону команда Желько Любеновича продемонструвала, що ще зарано списувати її з розрахунків.

У будь-якому випадку, перед початком двадцять третього туру національної першості в "лисів" залишалось усього два очки відставання до харківського Металіста 1925 та три до київської Оболоні, а це вже не те що відсутність загрози дострокового вильоту, а безпосередня участь у боротьбі за зону перехідних матчів. Проте треба було продовжувати безпрограшну серію в грі проти житомирського Полісся, яке вже не те що загрузло в ланцюжку невдалих виступів, а взагалі дало по гальмах.

Цього дня на Закарпатті, як і на всій території країни, пролунав сигнал повітряної тривоги. Як раз тоді, коли тривала 21 хвилина нашого матчу. І якщо в рядовому поєдинку УПЛ команди за цей час можуть узагалі нічого не створити, то тут була геть інша історія. Дуже потужний старт матчу від обох сторін довелось спостерігати, і не минуло й двох хвилин, як кожен колектив відзначився гольовим моментом. Але в площину удари Устименка та Смолякова так і не пішли.

Далі Полісся захопило ініціативу, що дало можливість гостям у підсумку розраховувати на появу можливості для Козака пробити здалеку, а також на гол, який опинився на рахунку венесуельського нападника Луїфера. "Дев’ятка" головою завершив подачу Крушинського з правого флангу на межу воротарського, і тим самим "вовки" повели за рахунком.

Минай у відповідь відзначився пресингом на чужій половині та дуже цікавим епізодом із падінням Чуєва в центрі чужого штрафного під час вибивання м’яча від Козака. Головний арбітр Ігор Пасхал спочатку навіть на позначку вказав, проте VAR утрутився в епізод та скасував його першочергове рішення. Складний епізод на розсуд бригади рефері, тож як розібрались, так розібрались. Більше нічого до тривоги команди створити не створили, бо банально не встигли.

А як повернулись до гри майже за годину, то Полісся й забило другий гол. Майже ідентичний, але цього разу навіс із правого флангу спочатку відскочив від захисника в центрі штрафного, а вже потім Луїфер завдав удару на добиванні. А це вже дуже серйозна заявка на перемогу, бо в подальшому в Миная виникли складнощі із створенням гольових моментів і команда Любеновича банально нічого не запропонувала суперникам.

Натомість пропустити господарі могли й не добив додатковий м’яч. Крушинський, Мустафаєв та той-таки Луїфер невтомно турбували Кемкіна, проте там, де навіть голкіпер "лисів" не порався, приходили на допомогу захисники. У підсумку, під чисту виграний перший тайм на користь гостей та сумнівні перспективи на другу половину гри для їхніх суперників. Хіба що на порятунок, як проти Олександрії.

Однак події вже від самого відновлення гри розвивались так, що це саме "вовки" впевнено йшли до збільшення власної переваги за рахунком, тоді як опоненти все ніяк не могли набрати потрібних обертів. І в підсумку Полісся забило втретє — на 59 хвилині Таллес підіграв у стінку Мустафаєву до правого флангу штрафного, а партнер пробив точно в ближню дев’ятку.

Ну, ось тепер точно — усе. Так могли подумати, і подумали зрештою, гості відносно визначення переможця в цій парі. Тренерський штаб почав робити заміни, що в підсумку ще зіграє злий жарт із Поліссям через нестачу слотів. А господарі тим часом відіграли один м’яч. Устименка на правий фланг штрафного запустив Кораблін від центрального кола, після чого нападник пробив над воротарем Кудриком.

Грати залишалось десь пів години, тож ще багато чого можна було зробити Минаю. І саме в цей момент травмував голову Будківський під час зіткнення із захисником Піддубним у чужому штрафному, після чого ми звернули увагу на те, що замін-то у житомирян уже не залишилось. А це гра в меншості на заключні хвилин 20 — серйозний виклик проти закарпатців, які саме набрали обертів.

І Минай попер уперед. Багато атак від господарів, точно не менше гольових нагод, і зрештою другий забитий м’яч від того-таки Устименка, який на 87 хвилині завершив подачу штрафного з правого флангу від Вакули. Ось там уже розпочалась справжня спека, бо команда Любеновича намагалась посилити тиск, і зрештою стався епізод, про який ще будуть говорити певний час після матчу.

На правому фланзі штрафного Семотюк прокинув м’яч повз Кравця, той намагався дістатись до нього ногою, але зачепив руку суперника, після чого той упав. Арбітр Пасхал від самого початку показав, що покладатиметься на VAR, і зрештою побіг до монітора. Публіка на трибунах очікувала рішення про пенальті, але рефері повернувся до гри з поганими для фанатів Миная новинами — серії з трьох матчів без поразок цього разу не буде.

У наступному турі закарпатський Минай зіграє в гостях у київської Оболоні, тоді як житомирське Полісся прийматиме ковалівський Колос.

Минай — Полісся 2:3
Голи: Устименко, 65, 87 — Луїфер, 10, 23, Мустафаєв, 59

Минай: Кемкін — Чуєв (Піддубний, 51), Нємчанінов, Скиба — Кисіль (Дмитрук, 80), Вітенчук, Петько (Семотюк, 67), Корнійчук (Ременяк, 46) — Кораблін, Устименко, Гунічев (Вакула, 46).

Полісся: Кудрик — Тейлор (Михайліченко, 64), Чоботенко, Кравець, Смоляков — Крушинський (Танковський, 53), Таллес Коста (Луїфер, 60) — Козак, Мустафаєв, Назаренко (Петряк, 64) — Луїфер (Будківський, 60).

Попередження: Гунічев, Семотюк — Петряк, Танковський.