Оскільки тури української Прем’єр-ліги все ще залишаються суттєво розведеними за ігровими днями, а команди й досі не прийшли до спільного знаменника за кількістю зіграних матчів, важко прогнозувати розвиток подій для кожної окремої групи колективів у турнірній таблиці. Наприклад, криворізький Кривбас перед початком свого матчу в рамках двадцять третього раунду знав, як зіграли донецький Шахтар та київське Динамо, але міг тільки здогадуватись, як наступного дня проведе свій матч проти луганської Зорі Дніпро-1.

Утім, команда Юрія Вернидуба все ще декларує бажання боротись за перемогу в чемпіонських перегонах, тож для цього їй конче потрібно перемагати в кожному турі, що залишається до завершення сезону. Зокрема, у домашній грі проти полтавської Ворскли, яка на тлі виходу до фіналу Кубка України приїхала до Кривого Рогу на матч, у якого були всі передумови для того, щоб вважатись навіть більш "центральним" у цьому турі, аніж гра Шахтаря та Руху.

Чи матч Динамо проти ЛНЗ (1:1), що завершився б за нормальним розкладом десь за пів години до початку звітної гри, проте через повітряну тривогу стартовий свисток у Кривому Розі ми почули саме на такий відтинок часу пізніше. Але на якість гри це не вплинуло, тож ніхто на це не зважав.

Кривбас розпочав не просто потужно, а дуже потужно — у Ворскли наче й м’яча не було впродовж стартових 20 хвилин, не кажучи вже про гру полтавців у атаці. Однак моментів команда Вернидуба створила не так уже й багато. "Чистими" гольовими з них були тільки побачення Понєдєльніка з Ісенком, яке фланговий захисник програв воротарю, та завершення подачі кутового перед чужим воротарським від Бескоровайного, коли той не влучив по воротах.

Але "червоно-білі" тиснули настільки потужно, що не було жодних сумнівів у тому, що їм точно вдасться забити. Хоча сталось це не без суддівського рішення. Під час підкату на правому фланзі штрафного Хрипчук сперся рукою на газон і саме в неї поцілив прострілом Кожушко. Це була тонка межа дозволеного для арбітра Деревинського, і він у підсумку вирішив ставити пенальті, хоча певні трактування правил дозволяли захиснику гостей здійснити такий прийом. Удар Соси з позначки під ліву стійку Ісенко не витягнув, хоча й був до цього дуже близьким.

І от далі сталось те, що переслідує команду Вернидуба впродовж усього сезону. Кривбас дуже активно почав, але навіть за умов, коли вдалось здобути бажане, господарі просто залишись безсилими на решту часу першого тайму. І тут уже Ворсклі ніщо не завадило цим скористатись, та ще й помилка Бескоровайного під час перехоплення передачі Кане до лівого флангу штрафного на Степанюка мала місце. Форвард на досвіді засмутив дебютанта господарів Маханькова перекиданням за комірець воротарю.

До завершення першого тайму "зелено-білі" сміливо огризались контратаками, тож Кривбас уже не міг себе впевнено почувати. Така сама ситуація мала повторення й під завісу гри, а поганою новиною для криворіжців було те, що до того моменту стан справ на табло змін не зазнав. Хоча вони були критично близькими до цього одразу після відновлення гри, коли Понєдєльнік на завершення подачі кутового з правого флангу поцілив головою в дальню стійку, а трохи пізніше у протилежний каркас воріт Корнієнко перевів спробу завершення в центрі штрафного від Хомченовського.

Це були явні гольові моменти для команди Вернидуба, тоді як поруч із ними існував ще цілий ряд невикористаних Кривбасом гольових нагод. Проте Ворскла все одно якось занадто впевнено поводила себе, як для команди, яка певний час суто відбивалась від постійних атак суперників. І в підсумку колектив Долганського вистояв.

У наступному турі криворізький Кривбас гостюватиме у львівського Руху, тоді як полтавська Ворскла прийматиме донецький Шахтар.

Кривбас — Ворскла 1:1
Голи: Соса, 22 (пен.) — Степанюк, 30

Кривбас: Маханьков — Понєдєльнік, Бескоровайний, Стецьков, Дібанго — Бізімана (Микитишин, 46), Вакулко — Д. Кузик (Луньов, 74), Хомченовський (Твердохліб, 88), Соса (Задерака, 46) — Кожушко (По, 74).

Ворскла: Ісенко — Крупський, Пердута, Хрипчук, Корнієнко (Нестеренко, 72) — Павлюк, Сіссоко — Кане (Амількар, 71), Степанюк (Амількар, 87), Мякушко (Толі, 53) — Ковталюк (Глущенко, 53).

Попередження: Бізімана, Стецьков, Луньов.