У двадцять п’ятому турі української Прем’єр-ліги кожне протистояння мало неабияку вагу для розташування команд у турнірній таблиці, однак одній грі ми все одно мали приділити якомога більше уваги. До столиці на гостьовий матч проти київського Динамо навідалось житомирське Полісся й усі добре пам’ятали, якою феєричною була зустріч цих команд у першому колі (3:2, перемога новачків "елітного" дивізіону).

Але з того моменту вже минуло настільки багато часу, що "вовки" встигли навіть головного тренера змінити, не кажучи вже про те, що й "біло-синіх" очолює вже геть не Мірча Луческу. Та й позиціями команди відносно одна одної вже обмінялись, і тепер саме Полісся мусило не відставати від групи лідерів, куди тільки-но повернулось на тлі цілої серії невдалих виступів.

Перший тайм у цьому матчі вийшов доволі непривабливим. Динамо ніби пройнялось тим фактом, що на трибуни завітав колишній тренер команди, Мірча Луческу, і грало в атаці так само повільно, як у "найкращі" часи з румуном на чолі. Полісся такий темп цілком влаштовував, бо переваги в швидкості та класі таким чином майже не відчувалось.

А коли команда Шищенка ще й зрозуміла, що суперники дають грати з м’ячем, то взагалі почався цікавий футбол, бо "вовки" контратакували й подекуди змушували Бущана працювати на лінії, як, наприклад, це робили Мустафаєв та Козак. Однак за свій момент "біло-сині" все ж таки змогли зачепитись, коли Ярмоленко завершив контратаку через правий фланг передачею до штрафного на Ваната, а той переграв Кудрика ударом поміж ніг.

За великим рахунком, долю матчу було вирішено вже тоді, бо навіть подвійна заміна від Полісся після перерви вже мало на що могла вплинути. Перевага киян була значною, нехай і рухались вони полем так само в низькому темпі й надалі. Але рух-рухом, але Динамо забивало, а суперники — ні. І ось це реально найголовніше.

На початку другого тайму Шапаренко ударом із лівого флангу штрафного подвоїв перевагу команди Шовковського, із передачі Вівчаренка влучивши в дальній верхній кут. Тут цікаво буде зазначити, що лівий захисник Динамо грав у цьому матчі інсайда під час атаки та його легко було знайти навіть вище за умовного Шапаренка чи Буяльського.

А потім Полісся ще й саме себе прибило, коли Кравець спочатку на 61 хвилині на правому боці захисту отримав жовту за зрив контратаки від Ваната, а потім те саме зробив на протилежному боці поля проти Буяльського вже за два оберти секундної стрілки. На цьому гра дійсно для житомирян закінчилась, бо далі на полі розпочався якийсь хаос, із якого Динамо вичавило ще гол для Буяльського, який той сам собі й створив відбиранням у Таллеса.

У наступному турі київське Динамо гостюватиме в дніпровського Дніпра-1, тоді як житомирське Полісся прийматиме полтавську Ворсклу.

Динамо Київ — Полісся 3:0
Голи: Ванат, 33, Шапаренко, 51, Буяльський, 77

Динамо Київ: Бущан — Тимчик (Караваєв, 84), Попов, Михавко, Вівчаренко — Андрієвський — Ярмоленко (Діалло, 79), Шапаренко (Шепелєв, 85), Буяльський, Кабаєв — Ванат (Супряга, 78).

Полісся: Кудрик — Тейлор (Смоляков, 56), Чоботенко, Кравець, Михайліченко — Крушинський, Кушніренко — Козак (Таллес, 46), Мустафаєв (Фортюне, 46), Назаренко — Луїфер.

Попередження: Буяльський — Кравець, Кушніренко, Фортюне

На 63-й хвилині був вилучений Василь Кравець (Полісся) (друге попередження).