Гонитва за чемпіонським титулом в українській Прем’єр-лізі триває. І хоча хтось справедливо зауважує, що в донецького Шахтаря заключні тури в поточній кампанії начебто видаються більш сприятливими для досягнення успіху, проте за умов рівного футболу впродовж сезону ця умовна перевага може бути швидко знівельована.

Однак у конкурентів "гірників", основним з яких є київське Динамо, попереду ще буде чимало випробувань, тож поки команда Маріно Пушича готувалась до власного матчу проти черкаського ЛНЗ пізніше звітного дня, вона могла одним оком підглядати за подіями у Дніпрі. А тут у гості до місцевого Дніпра-1 і навідався саме колектив Олександра Шовковського, якому втрачати очки було просто заборонено. Утім, як і господарям Дніпро-Арени, які до цього тричі поспіль грали внічию.

Якщо хтось, наприклад — організатори, мріяв провести цей матч без повітряних тривог, то ці мрії вже на 13 хвилині зруйнував агресор. До цього ми встигли побачити тільки те, що Динамо нічого не запропонувало суперникам на старті, тому "біло-синім" фактично надали ще одну можливість увійти до гри належним чином.

І команда Шовковського так і не змогла цього зробити навіть на тлі пів години відпочинку від футболу. Один момент для Ваната на завершення 31 хвилини — ось і все, що створило Динамо до перерви, тоді як суперники просто чекали на свій шанс. І дочекались — на 43 хвилині невідомо, що саме хотіли зробити Вівчаренко на Попов на лівому фланзі штрафного, але Гуцуляк дістався до передачі Сватка з власної половини, після чого перекинув Бущана з гострого кута.

Більше тривог у цьому матчі не було, за що окрема подяка на адресу ЗСУ та всіх причетних, тому перерва тривала заплановані 15 хвилин і не більше того. Ярмоленко добряче розігрів своїх партнерів промовою перед відновленням гри й вона дійсно завелась. На 49 хвилині Дніпро-1 відповів суперникам взаємністю власною помилкою під час вибивання м’яча з центру штрафного з-під ніг Ваната, після чого ворота розстріляв Кабаєв із відскоку.

Але що в подальшому за ходом другого тайму створило Динамо в атаці? Нічого. Прісний футбол. Дніпро-1 знову якісно в’язав гру суперників. Аж до того моменту, поки вистачало сил. Знову постало питання кадрових ресурсів для Максимова, бо випускати було банально нікого для того, аби втримати цей хиткий баланс.

У підсумку, навіть у ситуації, коли на 89 хвилині абсолютно непотрібний, дурний та просто безвідповідальний підкат Тимчика на правому фланзі оборони, який ледь не призвів до травми Очеретька та залишив киян у меншості, завів саме команду Шовковського до того стану, що вона пішла й забила той вирішальний м’яч на початку компенсованого часу. Супрязі дали прострілити з лівого флангу штрафного на Ваната, а той проштовхнув м’яч у сітку.

У наступному турі дніпровський Дніпро-1 прийматиме криворізький Кривбас, тоді як київське Динамо вдома зіграє проти рівненського Вересу.

Дніпро-1 — Динамо Київ 1:2
Голи: Гуцуляк, 43 — Кабаєв, 49, Ванат, 90+1

Дніпро-1: Волинець — Адамюк, Сваток, Сарапій, Пасіч — Бабенко, Рубчинський (Горбунов, 84) — Мірошніченко, Лєднєв, Очеретько — Гуцуляк.

Динамо Київ: Бущан — Тимчик, Попов, Михавко (Дячук, 66), Вівчаренко — Андрієвський (Бражко, 59) — Ярмоленко (Волошин, 59), Шапаренко (Шепелєв, 82), Буяльський, Кабаєв (Супряга, 82) — Ванат.

Попередження: Сарапій, Мірошніченко, Сваток, Гаджиєв, Горбунов — Шапаренко, Андрієвський, Ярмоленко, Дячук

На 88-й хвилині був вилучений Олександр Тимчик (Динамо Київ) (грубе порушення).