На завершення святкового Великоднього дня в рамках двадцять сьомого туру української Прем’єр-ліги відбувався черговий епізод так званого "дербі 1936" поміж донецьким Шахтарем та одеським Чорноморцем, за зустріччю яких ми мали можливість спостерігати ще посеред тижня. Але тоді "моряки" виступали в якості номінальних господарів арени Лівий берег, тоді як "помаранчево-чорні" вже на вихідні приміряли на себе цю роль.

Що могло змінитись за такий короткий час у наших реаліях? Та, власне, нічого, якщо навіть місце зустрічі команд змін не зазнало. Колектив Маріно Пушича тоді впевнено переміг 4:1, а оскільки перед початком звітного протистояння київське Динамо провело свій матч проти ковалівського Колосу на іншому березі Дніпра, то що Шахтар, що Чорноморець дізнались результати гри за участі своїх прямих конкурентів.

У першому таймі жодних сенсацій не відбулось. "Гірники" домінували на м’ячі й у підсумку злива їхніх атак таки призвела до забитого м’яча. Моментів до дальнього пострілу Судакова з лівого флангу було вдосталь і значно більш очевидних, але саме несподіване(?) для Варакути влучання під дальню стійку від лідера атак команди Пушича дозволило відкрити рахунок.

Надалі все також було цілком прогнозовано — Шахтар просто продовжував чинити тиск і доволі швидко оформив другий гол. Цього разу Ракіцький відзначив рідкісну появу на полі першою результативною дією в сезоні УПЛ, виклавши подачу з правого флангу на голову Сікану, який пробив під воротаря в дальній кут. До речі, пікантним моментом щодо Данила були три жовті картки, які висіли за ним із попередніх матчів та загрожували потенційній дискваліфікації на Класичне.

У другій половині матчу сценарій був також зрозумілим. Шахтар атакував, а щось намагатись заподіяти йому у відповідь суперники змогли лише аж під завісу гри. Судаков, немов заведений, носився полем у пошуках чергового гола, і його команда таки забила ще одного разу. Але без участі Георгія. Сікан перехопив у штрафному передачу назад від Путрі з правого флангу на воротаря в підкаті, після чого його збив Варакута, а пенальті реалізував Кевін.

Це трапилось на завершення повної години ігрового часу, тож далі команди просто розважались. Ієде вийшов на заміну в складі Чорноморця й став автором двох найбільш небезпечних моментів у команди Григорчука. Але Різник цього разу відстояв "на нуль". Натомість у Шахтаря свіжі атакувальні гравці, хоч і настворювали значно більше гольових моментів, але реалізацією не вражали. Мабуть, залишили трохи на потім.

У наступному турі донецький Шахтар у Класичному прийматиме київське Динамо, а одеський Чорноморець гратиме вдома проти харківського Металіста 1925. 

Шахтар — Чорноморець 3:0
Голи: Судаков, 19, Сікан, 22, Кевін, 56 (пен.)

Шахтар: Різник — Конопля, Ракіцький, Матвієнко, Азарові — Криськів (Назарина, 82) — Зубков (Швед, 75), Марлон (Степаненко, 75), Судаков, Кевін (Невертон, 75) — Сікан (Егіналду, 68).

Чорноморець: Варакута — Путря, Салюк (Гучек, 63), Єрмаков, Брагару — Бойчук, Васильєв (Присяжнюк, 79), Шпорн — Бадібанга (Альваренга, 57), Авагімян (Ієде, 63), Штогрін.

Попередження: Зубков — Салюк