Розпочався вже новий робочий тиждень, тож українська Прем’єр-ліга перейшла до режиму очікування на головний матч другої частини поточного сезону — Класичне поміж донецьким Шахтарем та київським Динамо, що має відбутись уже найближчого вікенду. Проте розмову про двадцять сьомий тур національної першості ми так і не завершили, а там ще було, про що поговорити.

Розминка перед Класичним, битва за третю сходинку чи дербі Січеславщини на сам кінець — протистояння поміж дніпровським Дніпром-1 та криворізьким Кривбасом мало стати окрасою всього Великоднього вікенду, нехай і сам матч на Дніпро-Арені проводили вже на наступний після великого свята день. Звичайно, у першому з можливих часових слотів, бо хтозна скільки тривог могло бути в місці у настільки відповідальний для обох команд момент.

Ніколи не здогадаєтесь, що передувало початку цього поєдинку. Так, чергова повітряна тривога, тому стартували ми аж на 35 хвилин пізніше запланованого. І заради чого? Щоб побачити, як 45 хвилин поспіль команди в невисокому темпі катають м’яч навіть без ознак бажання загострювати ситуації. Один дальній удар посеред тайму від Ківінди, який парирував Маханьков — ось і все, що було. А одразу із свистком на перерву почалась чергова тривога.

Чергова затримка на пів години особливого впливу на якість гри не мала. У Дніпра-1 просто вистачило наснаги використати гольовий момент на перехідній фазі на 57 хвилині, коли з відбирання в підкаті від Бабенка в центрі поля зародилась контратака, яку дальнім ударом під ліву стійку завершив Гаджиєв. І все. Далі тривав той самий футбол.

Провину за це можна було покладати на Кривбас, у якого цього дня просто нічого не виходило попереду. Вернидуб робив заміни, але виходило так, що просто спалював слоти ротації, тоді як його команда як грала в повільному стилі, так і продовжувала це робити. Та що й казати, якщо навіть до чужого штрафного довести м’яч гості не могли. Але на 79 хвилині пролунала чергова тривога й це вже був шанс для криворіжців востаннє переломити хід подій.

Однак дива так і не сталось. Кривбас не завівся, Дніпро-1 тримав контроль над розвитком подій на полі, команди догравали цей матч у такому ж самому спокійному темпі, як і проводили його до цього. Навіть пробити по воротах Волинця в гостей не вийшло.

У наступному турі дніпровський Дніпро-1 гостюватиме в Олександрії, тоді як криворізький Кривбас прийматиме житомирське Полісся.

Дніпро-1 — Кривбас 1:0
Гол: Гаджиєв, 57

Дніпро-1: Волинець — Мірошніченко, Адамюк, Сваток, Пасіч — Бабенко, Рубчинський — Гаджиєв (Третьяков, 75), Лєднєв (Когут, 86), Очеретько — Ківінда (Філіппов, 75).

Кривбас: Маханьков — Бандейра, Сантіні (Бескоровайний, 68), Стецьков, Дібанго — Бізімана, Хомченовський (Твердохліб, 63) — Д. Кузик (Понєдєльнік, 63), Луньов (Татарков, 77), Задерака (Соса, 62) — Кожушко.

Попередження: Лєднєв