Цього літа доля прийдешнього сезону української Прем’єр-ліги, на щастя, не перебувала під питанням. Однак щодо складу учасників ми були змушені дочекатись фактично останнього моменту, аби нарешті визначити шістнадцяту за ліком команду "елітного" дивізіону.

Дебютний сезон серед найкращих команд країни для київського Лівого берега чи черговий порятунок в останній момент для закарпатського Миная? У кожного із сценаріїв були як свої прибічники, так і затяті противники, але тільки гра на рівненському стадіоні Авангард могла дати відповідь на це питання. До речі, саме тут і розпочнеться незабаром новий сезон національної першості.

І для того, аби він проходив за участі саме команди Желько Любеновича, вона активно намагалась розпочати звітне протистояння в атаці. Навіть у поперечину зусиллями Корабліна та його удару з правого флангу поцілила вже на 13 хвилині, але на цьому все щодо якості атак гостей у цій грі. Далі номінальні господарі демонстрували просто вбивчу реалізацію гольових нагод.

Минай пропустив на 19 хвилині, коли дали добити відскок від межі воротарського Сухоручку, після сейву Бандури під час удару головою від Банади на дальній стійці з кутового на лівому фланзі. Власне, нічого дивно, адже закарпатці й у минулому сезоні часто пропускали після стандартів.

Однак так, щоб провалюватись у захисті, як команда Любеновича зробила це вже за десять хвилин, то раніше собі такого "лиси" не дозволяли. А Когут та Синиця в цьому конкурентному випадку цим скористались, і після обвідного удару Олега в дальній кут із правого флангу штрафного для гостей ситуація стала майже фатальною.

Бо в подальшому у них узагалі нічого не виходило попереду, тоді як позаду навіть у другому таймі за невеликої активності Лівого берега в атаці було доволі спекотно. Усе завершилось черговим голом у ворота Миная на 65 хвилині, коли Сухоручко додав на свій рахунок ще й асист під удар Когуту з правого флангу штрафного.

Спроби хоч м’яч престижу забити в цій грі у виконанні Любеновича після чого так само ні до чого не призвели, хоча й удалось закарпатцям створити кілька цікавих епізодів. Ба більше — суперники ще й у меншості залишились після вилучення їхнього найкращого бомбардира зразка минулого сезону, Співакова, який незрозуміло навіщо вийшов на ті лічені хвилини на заміну. Лівий берег може готуватись до неділі — матч у гостях у черкаського ЛНЗ.

Лівий берег — Минай 3:0
Голи: Сухоручко, 19, Синиця, 29, М. Когут

Лівий берег: Механів — Соколов, Якимів, Самар, Дударенко — Банада, Дедух (Співаков, 83) — Войцеховський (Галас, 68), Синиця (Колесник, 68), М. Когут (Литовченко, 74) — Сухоручко (І. Когут, 68).

Минай: Бандура — Чуєв, Скиба (Демиденко, 70), Прокопчук, Дворовенко (Кисіль, 46) — Шалфєєв, Кораблін (Воробчак, 70), Матюшенко — Дмитрук, Гунічев (Ременяк, 46), Вакула (Тищук, 88).

Попередження: Співаков — Гунічев, Матюшенко, Скиба

На 90+2-й хвилині був вилучений Андрій Співаков (Лівий берег) (друге попередження).