Старт національної першості, чергова порція єврокубкових кваліфікацій посеред тижня, і ось, ми говоримо вже про другий тур української Прем’єр-ліги, який починався з матчу в столиці. А як минає ваш останній місяць літа 2024 року? Київський Лівий берег ще кілька тижнів тому не міг собі уявити, що вже цього року дебютує в рамках "елітного" дивізіону на тлі поразки в стикових матчах у червні, а тут уже мав уперше в історії проводити домашній матч на рідній арені на такому високому рівні.

Полтавській Ворсклі при цьому випала неабияка честь скласти компанію "лелекам" на особистому святі футболу для суперників, проте команда Сергій Долганського приїхала в гості до колективу Віталія Первака точно не роздавати подарунки. "Зелено-білі", напевно, важко відходили від розгрому за авторством донецького Шахтаря менше тижня тому (0:5), тож прагнули, як мінімум, покращити особисту статистику та заліковими балами нарешті розжитись.

Знавці футбольної справи кажуть, що для цього треба забивати голи. Воно-то й дійсно так, але для цього треба перетворювати своє володіння м’ячем на реальні загрози воротам суперників, із чим у полтавців у першому таймі виникли несподівано великі проблеми. Фактично нічого у виконанні гостей ми не побачили попереду, тоді як господарі поля дочекались слушних моментів та з нагодами Ігора Когута й Тараса Галаса просто зобов’язані були відкривати рахунок.

Але із забитими м’ячами до перерви в Лівого берега так і не склалось, як і не склалось із атаками загалом у них уже після перерви. "Лелеки" фактично не були присутніми попереду, тоді як позаду в них постійно виникали проблеми під час флангових атак команди Долганського. Перший м’яч у ворота господарів при цьому прийшов після подачі кутового з лівого флангу на 50 хвилині, коли Механів мав забирати м’яч у руки на дальній, але випустив його просто на ногу Челядіну.

Власне, із цих дрібних помилок і складалась уся гра команди Первака після перерви. Ворскла ж просто продовжувала тримати м’яч і постійно перебувала поблизу до потенційних небезпечних епізодів. На 68 хвилині навіс того самого Челядіна з лівого флангу завершився ударом головою від Ковталюка, і це вже було фактичним підбиттям підсумків у цій грі.

Пізній гол у компенсований час від Мякушка вже не мав аж надто великої ваги, але дебютний гольовий пас, та ще й п’ятою, від Шкрієля ми не можемо залишити поза увагою. Можливо, перші голи в УПЛ від київського Лівого берегу відбудуться в матчі проти донецького Шахтаря в наступному турі на цій самій арені. А полтавська Ворскла прийматиме київську Оболонь.

Лівий берег — Ворскла 0:3
Голи: Челядін, 50, Ковталюк, 68, Мякушко, 90+3

Лівий берег: Механів — Соколов, Якимів, Самар, Сіднней (Непейпієв, 69) — Банада, Дедух — Галас (Співаков, 62), Синиця, І. Когут (Астахов, 62) — Сухоручко.

Ворскла: Ісенко — Пердута, Гучек, Чорноморець, Крупський — Павлюк (Корнієнко, 82), Скляр (Шкрієль, 78), Челядін (Хрипчук, 79) — Нестеренко (Мякушко, 59), Ндукве (Ковталюк, 58), Кане.

Попередження: Якимів, Дедух — Павлюк