Бренд львівських Карпат знову присутній в українській Прем’єр-лізі, а отже настав час відроджувати дуже гучні в минулому футбольні афіші. Що таке домашня гра "левів" проти київського Динамо? Ще декілька років тому нікому це не треба було нікому пояснювати, але минуло дуже багато часу від того моменту, коли "зелено-білі" залишили "елітний" дивізіон.

Але зараз Карпати повернулись і під керівництвом Владислава Лупашка вже встигли шокувати криворізький Кривбас саме на рідному стадіоні Україна (3:0), куди вже за тиждень після попередньої гри на цій арені навідався колектив Олександра Шовковського. Транзитом, певна річ, бо вже незабаром киянам доведеться летіти готуватись до першого матчу проти австрійського РБ Зальцбург.

На матчі української Прем’єр-ліги краще не запізнюватись. Ви ж на вистави до театру не запізнюєтесь, вірно? Ось і в цьому випадку не варто, бо актори працюють уже з перших миттєвостей. І може так статись, що хтось приблизно на 42 секунді протистояння відкриє рахунок. А коли це роблять львівське Карпати на власному полі та ще й у матчі проти київського Динамо, то це вже не вистава, а справжнє шоу.

Із м’яча Очеретька на завершення прострілу з правого флангу штрафного від Підлепенця в нас усе почало закручуватись. Але виявилось так, що це була спіраль історії виключно однієї команди в цьому гри — під керівництвом Шовковського й її відповідні спроби врятувати ситуацію якомога швидше. Мало що вдавалось протиставити господарям постійному контролю м’яча з боку суперників, тож м’ячі у відповідь також не змусили на себе довго чекати.

Олександр Піхальонок дійсно почав потужно свій шлях у лавах "біло-синіх", тож від нього чекали на гол, і отримали на 23 хвилині дальній удар із правого флангу, який із рикошетом від захисника залетів у сітку повз Кемкіна. Далі залишалось тільки продовжувати нагнітати ситуацію біля штрафного Карпат, і їхній захист гарантовано б припустився помилки. Таке, у будь-якому випадку, складалось враження на перший погляд.

Але до перерви команда Владислава Лупашка таки протрималась за нічийного рахунку, тоді як після відпочинку з’явився Шапаренко й фактично самостійно завів атаку киян до рівня, який був потрібен для другого взяття воріт. Микола сам брав у ньому участь, коли запустив передачу під удар Ванату до правого флангу штрафного на 58 хвилині.

Потягнуло смаженим на стадіоні Україна після цього, тож Карпати мусили реагувати. Лупашко дав заміну Стеніо, і вона ледь не спрацювала. Моторний бразилець як не сам міг забити, не перегравши Бущана у відповідній позиції на правому куті воротарського, то асистував би на Устименка, якби той не був у офсайді.

Однак Карпати захопились атаками настільки, що на завершення гри просто проґавили випад суперників і Ванат на пару з Ярмоленком створили момент для фола Кемкіна проти Андрія на правому фланзі штрафного, після чого досвід узяв гору під час пробиття пенальті. А от емоції "левів" гору ні над чим цього вечору не взяли.

У наступному турі львівські Карпати зіграють у гостях проти черкаського ЛНЗ, тоді як посеред тижня проведуть матч Кубка України вдома проти одеського Чорноморця. А київське Динамо спочатку зіграє домашню частину протистояння проти австрійського РБ Зальцбург у кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА, після чого прийматиме полтавську Ворсклу.

Карпати — Динамо Київ 1:3
Голи: Очеретько, 1 — Піхальонок, 23, Ванат, 58, Ярмоленко, 90+2 (пен.)

Карпати: Кемкін — Полегенько, Адамюк, Бабогло, Мірошніченко — Чачуа (Шах, 63), Альварес, Очеретько — Підлепенець (Стеніо, 63), Ігор (Устименко, 63), Костенко (Кузик, 46).

Динамо Київ: Бущан — Тимчик, Біловар, Михавко, Вівчаренко — Піхальонок, Андрієвський (Михайленко, 82), Лонвейк (Шапаренко, 46) — Волошин, Ванат, Кабаєв.

Попередження: Очеретько