Недільна частина протистоянь у рамках третього туру української Прем’єр-ліги розпочиналась із матчу в Рівному, де місцевий Верес робив уже свою третю спробу на власному полі таки здобути перемогу в новому сезоні. Однак із суперником команді Олега Шандрука знову не пощастило — у гості до "червоно-чорних" завітав криворізький Кривбас. Щоправда, робив це не в найкращому гуморі.

Річ у тім, що підопічні Юрія Вернидуба посеред тижня програли й другий матч чеській Вікторії Пльзень у кваліфікації Ліги Європи УЄФА, тож замість більш рівного за силою шотландського Гартса в наступному раунді відбору отримали севільський Бетіс у Лізі конференцій, дуель проти якого розпочнеться вже найближчим часом. А поки на "червоно-білих" очікувала чергова мандрівка через кордон назад до України, тоді як минула така подорож призвела до 0:3 від львівських Карпат.

Грати посеред дня під палючим українським сонцем — така собі забавка, та ще й на тлі втоми від єврокубків. Але ні, для Вернидуба це не слугує виправданням, тому лише одна заміна в стартовому складі, у порівнянні з матчем посеред тижня, у вигляді появи Соси. Можливо, керманич Кривбасу вважав, що на відпочинок його футболісти так і не награли.

І от без ротації "червоно-білі" виглядали дійсно більш цілісними, аніж у тій самій грі проти Карпат. Звичайно, із урахуванням того моменту, що значного запасу сил у них не було, тож треба було обачно використовувати тиск на суперників. Верес тим часом, напевно, мав цим фактором користуватись, однак рівненці почали щось цікаве пропонувати в атаці лише тоді, коли пропустили.

На 12 хвилині удар Соси з правого флангу штрафного в дальній кут Кожухар парирував точно на ногу Прінса, і вже в наступній атаці Аду мав фактично закривати цю гру, однак замість зворотньої передачі на порожні для Кузика вирішив обігрувати воротаря під час виходу два-в-один на майже порожні ворота. Денис ще довго після того кричав щось у бік партнера по команді.

Однак Верес, якщо суперники не спромоглись, вирішив убити інтригу самостійно. Посеред першого тайму Сміян, маючи попередження в пасиві, зіграв у підкаті в центрі поля проти Кузика й відправився відпочивати раніше за інших. Це мало б послабити господарів, а вийшло натомість так, що навпаки розбудило. Кілька дуже непростих епізодів пережив Кривбас у власному штрафному до завершення першої половини гри, тож стало очевидно, що без другого гола можна й догратись.

Тим паче, коли головним моментом другого тайму ризикувало стати вилучення в складі гостей. Наварили в центрі поля захисники команди Вернидуба, пропустили Дахновського у вільний ривок, тож Романчуку довелось фолити неподалік штрафного, бо далі був тільки голкіпер. Тож, червона картка, Кривбас також у меншості, напевно, мала б з’явитись інтрига.

Але ні, не з’явилась. Верес що не намагався робити, однак так і не зміг підняти оберти в цій грі належним чином. Ротація також не допомогла — Кривбас навіть у меншості перекривав вільні зони й виглядав більш цілісно. А отже, довелось змиритись із поразкою. Ще й пенальті Шастал наприкінці гри привіз фолом проти Кузика на лівому фланзі штрафного, чим остаточно добив свою команду, бо Стецьков ризиковано, але вдало пробив під голкіпером.

У наступному турі рівненський Верес зіграє в гостях проти ковалівського Колосу, тоді як посеред тижня зіграє матч Кубку України проти харківського Металіста 1925. Криворізький Кривбас проведе домашню частину дуелі проти севільського Бетіса в кваліфікації Ліги конференцій, після чого вдома прийматиме петровський Інгулець.

Верес — Кривбас 0:2
Голи: Прінс, 12, Стецьков, 81 (пен.)

Верес: Кожухар — Протасевич, (Гакман, 62) Гончаренко, Вовченко, Сміян — Шарай, Кучеров (Кльоц, 75), Яго, Дахновський (Куція, 62) — Степанюк (Луан, 62) — Гайдучик (Мрвальєвич, 71).

Кривбас: Кліщук — Понєдєльнік, Романчук, Стецьков, Дібанго (Драмбаєв, 56) — Бізімана (Конате, 56), Вакулко (Бандейра, 87) — Д. Кузик, Луньов (Хомченовський, 46), Соса — Прінс (Кожушко, 64).

Попередження: Сміян, Гончаренко — Луньов

На 28-й хвилині був вилучений Максим Сміян (Верес) (друге попередження).

На 51-й хвилині був вилучений Олександр Романчук (Кривбас) (грубий фол).