Програма неділі в рамках третього туру української Прем’єр-ліги завершувалась матчем у столиці, де місцевий Лівий берег на власному полі приймав чинного чемпіона України, донецький Шахтар. Годі й шукати було фаворитів у цьому протистоянні, тим паче, що після поразки від житомирського Полісся тиждень тому команда Маріно Пушича перебувала в пошуках бажаного для неї результату.

Оскільки "лелеки" — абсолютний дебютант "елітного" дивізіону, то й не дивно, що досвіду протистоянь проти "гірників" у них геть немає. Та й початок сезону для команди Віталія Первака видається прогнозовано складним — жодного очка в матчах проти черкаського ЛНЗ та полтавської  Ворскли вони так і не здобули й при цьому жодного разу так і не відзначились у воротах суперників. Зробити це вдалось посеред тижня в Кубку України, але не допомогло — Кудрівка-Нива пройшла далі (3:2).

Це був матч, присвячений стражданням команди Маріно Пушича, яка бореться проти суперників, а ті не дають їй грати в улюбленому темпі й більш-менш надійно будують лінію оборони. Як уже встиг навчити нас приклад попередніх протистоянь, Шахтар із такими викликами порається подекуди дуже погано й ця гра ледь не стала черговим прикладом цього.

"Гірники" були не цікавими попереду — це якщо казати коротко. Гості вирішили, що, якщо на полі є Сікан, то можна завантажити чужий штрафний майданчик фланговими подачами й десь Данило таки має зачепитись. А воно все не йшло та й не йшло. Аж раптом і Лівий берег почав відповідати на контратаках, а момент Банади, фірмовий під час стандарту, був ледь не набагато гострішим, аніж усе, що команда Пушича створила до цього.

У підсумку, перший тайм минув без голів, тож головному тренеру Шахтаря було, над чим подумати під час перерви. Поява на полі Егіналду стала рішенням від боснійського фахівця й доволі вдалим, бо Кевін не давав такої чіпкості до м’яча в чужому штрафному до цього. А оскільки вигризати моменти доводилось буквально звідки завгодно, то й чим більше таких гравців було в донеччан на полі, тим їм і краще.

Лівий берег не грав на атаку в другій половині, аж допоки зрештою не пропустив на 63 хвилині. Педрійньо да Сілва розібрався на лівому фланзі з кількома суперниками й прострілив на порожні для Сікана до воротарського. Тут Данило розкрив свій талант вибору позиції на повну. Після цього "лелеки" нарешті почали розкриватись, але Шахтарю рідкісним чином удався задушливий прийом і команда Пушича довела справу до переможного фіналу.

У наступному турі київський Лівий берег зіграє вдома проти одеського Чорноморця, тоді як донецький Шахтар гратиме на виїзді проти Олександрії.

Лівий берег — Шахтар 0:1
Гол: Сікан, 63

Лівий берег: Механів — Соколов, Якимів, Самар, Дударенко (Сіднней, 90) — Дедух (Косовський, 90), Банада — Синиця, Співаков (Литовченко, 72), І. Когут (Галас, 72) — Сухоручко.

Шахтар: Різник — Конопля, Бондар, Франьїч, Азарові (Педріньйо Азеведо, 78) — Криськів, Бондаренко (Степаненко, 88) — Педріньйо да Сілва (Невертон, 90+3), Судаков, Кевін (Егіналду, 46) — Сікан (Траоре, 88).

Попередження: Дедух, Соколов, Синия — Егіналду