Українська Прем’єр-ліга аж ніяк не може обійтись без різноманітних пригод, тож і цей футбольний рік фактично розпочинався із скандалу. У той момент, коли драматичну розв’язку історії існування Дніпра-1 уже всі встигли підзабути, утворився новий привід для суперечок. Петровський Інгулець першу частину сезону відіграв суто на чужих полях у сподіванні повернутись на оновлену рідну арену вже після вересневої міжнародної павзи, але за традицією щось пішло не так.

Допоки наша збірна демонструвала "видатні" результати в Лізі націй УЄФА, функціонери вирішували, що все-таки робити з тією ареною в Петровому, яка начебто наразі ще не готова, але клуб-власник дуже хоче проводити там офіційні матчі. Настільки, що зустріч у рамках шостого туру проти одеського Чорноморця насильно перенесли до Одеси, а "козаки" натомість поставили ультиматум, що взагалі не з’являться на гру. Щоправда, за це передбачалось виключення з турніру.

Зрештою, усе обійшлось без радикальних рішень, тож можна було перевести подих — великого скандалу оминули, обмежившись виключно гамором у ЗМІ. І все заради того, аби зрештою побачити такий собі футбол у першому таймі. Майже без воріт обійшлись команди, за виключенням одного дуже гострого моменту в Попова, коли того вивело на побачення з воротарем закидання з правого флангу до центру штрафного, але пробити прямо в Паламарчука теж треба було вміти.

Інгулець натомість відповідав лише кволими ударами здалеку від флангових гравців, Богунова та Козака, і жодним чином ніяк інакше не намагався доставити м’яч до чужого штрафного. Футболісти Бабича, утім, вигадливістю також не відзначались, але все ж таки трошки переважали опонентів у русі, тож від господарів очікувались більш рішучі дії в другому таймі.

Але нічого аж надто разючого не відбулось — футбол у боротьбі тривав і надалі, а м’яке суддівство від Анастасії Романюк цьому тільки сприяло. Можливо, і на краще, але так ми б могли побачити вилучення в складі однієї з команд раніше, і гра в підсумку розкрилась би так, як це було вже в компенсований час.

Максим Мельничук на лівому фланзі оборони за два епізоди отримав два попередження й залишив межі поля, а під час другої хвилі атаки його команда пропустила вирішальний м’яч. Можливо, саме зайвого гравця перед воротарським під час подачі кутового з лівого флангу й не вистачило для того, аби закрити Пшеничнюка, який завершив ударом через себе відскок від захисника. Кобін таки програв свій 20 матч в УПЛ.

У наступному турі одеський Чорноморець прийматиме львівські Карпати, тоді як петровський Інгулець гостюватиме у рівненського Вересу.

Чорноморець — Інгулець 1:0
Голи: Пшеничнюк, 90+4

Чорноморець: Рудько — Бутко, Лацабідзе (Габелок, 46), Скиба, Кисіль — Васильєв (Нето, 46), Білошевський, Сігеєв (Пшеничнюк, 78) — Кайо, Попов (Хобленко, 62), Петряк (Янаков, 62).

Інгулець: Паламарчук — Дубілей, Шершень, Малиш, Мельничук — Білоцерковець, П’ятов, Волохатий (Резепов, 77), Богунов (Кисленко, 46, Сітало, 89) — Сад (Лісняк, 67), Козак (Мисик, 89).

Попередження: Мельничук.

На 90+3-й хвилині був вилучений Максим Мельничук (Інгулець) (друге попередження).