Програма восьмого туру української Прем’єр-ліги виявилась напрочуд розлогою, оскільки всі протистояння знову вдалось умістити лише в чотири календарні дні й не обійшлось без уже звичних матчів у понеділок. На щастя, надвечір, тому гру на полі столичного стадіону Динамо ім. В. Лобановського поміж луганською Зорею та полтавською Ворсклою мали можливість переглянути всі охочі.

Оскільки це була битва команд-сусідів поблизу екватору турнірної таблиці, то що втрачати було що одним, що іншим. Однак найбільше колективи Младена Бартуловича та Сергія Долганського прагнули позбутись невдалих серій, які за ними тягнулись. Для "мужиків" це були два матчі без забитих м’ячів та поразками від Динамо та Колоса, а от "зелено-білі" не знали перемог уже чотири гри поспіль, устигнувши за цей час пограти проти обох львівських колективів, тих-таки "біло-синіх", а також Кривбасу. Три з чотирьох матчів при цьому завершились унічию.

Цей матч обіцяв стати ще тією перевіркою на витривалість для обох команд, і вже в першому таймі було помітно, що Ворскла близька до того, аби її провалити. Непоганий початок від полтавців у атаці мав місце, навіть потурбувати Турбаєвського кілька разів їм удалось, проте коли Зоря нарешті прокинулась, уже Ісенку довелось рятувати свої ворота.

Примітно, що захист "зелено-білих" нічого не робив для того, аби хоча б запобігати дальнім ударам Мічина із зони перед штрафним, а той усе бив і бив у спробі нарешті влучити, проте м’ячі оминали каркас воріт. Як і в моменті з відмінним шансом забити для Яцика, коли той завершив ударом повз ближню стійку передачу все того ж Мічина з правого флангу. Але на перерву без гола Зоря все ж таки не пішла, бо наостанок Будківський із скидання головою від Джордана завершив навіс кутового з лівого флангу.

У другому таймі у Ворскли був один та єдиний момент, за який варто було хапатись усіма наявними засобами, у вигляді удару свіжого Черниша на 83 хвилині, але черговий юнак під орудою Долганського влучив у ліву стійку з центру штрафного на завершення прострілу з лівого флангу. Решта атак у полтавців була дуже низької якості.

Натомість суперники створювали собі нагоди хоча й не надто охоче, але все ж таки більш вільно. Чого вартував тільки епізод на завершення повної ігрової години для Мічина та Антюха, коли ті в центрі штрафного так і не розібрались із дуеллю проти Ісенка. Проте одразу після того самого влучання в стійку від гравців суперників, Джордан пішов, і закрив цю гру ударом головою на ближній під час чергового навісу Антюха від кута поля з правого флангу. Гол + пас у центрального захисника.

У наступному турі луганська Зоря гостюватиме в рівненського Вересу, тоді як полтавська Ворскла навідається до житомирського Полісся.

Зоря — Ворскла 2:0
Голи: Будківський, 45 , Джордан, 85

Зоря: Турбаєвський — Жуніньйо (Кирюханцев, 72), Ескінья, Джордан, Вантух (Тронтель, 89) — Мічин, Дришлюк (Хахльов, 89), Яцик, Антюх — Будківський (Супряга, 90+2), Горбач (Вакула, 88).

Ворскла: Ісенко — Крупський, Гучек, Чорноморець, Пердута — Скляр (Бацула, 65), Нестеренко (Ковталюк, 79), Хрипчук — Кане (Ндукве, 64), Ієде, Мякушко (Черниш, 80).

Попередження: Ескінья