Єврокубки посеред тижня, черговий тур української Прем’єр-ліги, потім — перерва на міжнародні матчі, і так далі по колу. У такому розкладі будемо жити найближчим часом, тож настав момент починати розмову про вже дев’ятий за ліком раунд національної першості. І тут першим стояв матч у Одесі, де в Чорному морі вже не поплавати, а футболістами місцевого Чорноморця й часу на те немає.

Бо "моряки" мають виправляти невдалий досвід початку поточної кампанії, коли через банальний брак кадрів вони втратили багато очок. Потім ситуація стала трохи краще, але розпочався період адаптації новачків, тож усе одно стрімкого покращення не відбулось. У той самий час, у суперників команди Олександра Бабича, київської Оболоні, усе було навіть гірше на початку, тож команду вже очолює не Валерій Іващенко, а Сергій Шищенко, і "пивовари" тиждень тому нарешті перемогли, здолавши петровський Інгулець (2:1) у битві аутсайдерів.

Вочевидь, перемагати киянам таки сподобалось, тому вони видали цілком непоганий перший тайм у атаці, тоді як одесити із своїми фланговими передачами та схемою 5-3-2 успіху не досягли. Усе починалось із того, що Удод уже на першій хвилині міг зрізати у власні ворота подачу Груші з лівого флангу, але Рудько на лінії зреагував. Потім півзахисник Оболоні й сам міг забивати, але з прострілу Таранухи запустив м’яч над воротами в центрі штрафного.

Форвард "пивоварів" активно прасував усю зону перед та всередині чужого штрафного вздовж та поперек, тому й свій момент закономірно знайшов. Але знов невдача — простріл Блізніченка з правого краю атаки було в дотик переведено в ближній каркас воріт. У відповідь на це команда Бабича створила аж нічого, тому під час перерви ми очікували хоча б зміни формації від Чорноморця, бо захисний варіант не працював ані "тудой", ані "сюдой".

Зрештою, одесити відмовились від такого футболу та повернулись до варіанту з чотирма захисниками. На диво, подіяло одразу. Бутко мав два дуже непогані моменти під час кутових по обидва боки поля на завершення повної години ігрового часу, проте спочатку Приймак не пустив його удар із відскоку в сітку, а потім і сам Богдан головою пробив повз лівий каркас воріт.

Оболонь при цьому другий тайм у плані атаки провалила, а от у захисті тримались до останнього, проте атаки суперників із кожним разом ставали дедалі гостріше. Зрештою, Бабич кинув до бою Іллю Шевцова, у якого був нещодавно досвід виступів у екзотичній для нас МЛС, і той зробив результат. На пару з Хобленком, певна річ, бо жоден простріл до нападника одеситів за гру так і не дійшов, а от коли він сам за це взявся — то вже інша справа.

У наступному турі одеський Чорноморець прийматиме рівненський Верес, тоді як київська Оболонь прийматиме Динамо в столичному дербі.

Чорноморець — Оболонь 1:0
Гол: Шевцов, 87

Чорноморець: Рудько — Удод, Жаржу (Лацабідзе, 76), Скиба, Кисіль — Єрмаков (Васильєв, 61) — Бутко, Пшеничнюк (Кайо, 61), Габелок (Шевцов, 86), Петряк (Янаков, 61) — Хобленко.

Оболонь: Федорівський — Грисьо (Карась, 46), Приймак, Дубко, Стасюк — Груша, Вітенчук (Мороз, 77), Черненко (Лук’янчук, 69) — Блізніченко (Лях, 78), Тарануха (Теслюк, 69), Суханов.

Попередження: Удод, Шевцов — Мороз