Київське Динамо також, як і донецький Шахтар, не змогло привезти втішних новин для українських уболівальників із свого чергового єврокубкового вояжу посеред тижня цієї осені. Після цього, команда Олександра Шовковського ще й мусила повертатись до реалій української Прем’єр-ліги, це на неї очікувала домашня гра проти криворізького Кривбасу з чіткою перспективою очолити турнірну таблицю перед початком жовтневої міжнародної павзи.

Це стало можливим завдяки нічиїй поміж Олександрією та львівським Рухом напередодні (1:1), проте команда Юрія Вернидуба також мала власні плани на цю гру. Вони були більш приземленими, проте все ж таки мали місце. "Червоно-білі" за  останні два тури не здобували перемог, і цей факт для них був ще більш гірким на тлі того, що конкуренти вище в турнірній таблиці також утрачали очки, а от позаду переслідувачі своїми шансами все ж таки справно користувались.

Шовковський прогнозовано провів ротацію в стартовому складі команди, яка фактично щойно подолала понад 1000 км дороги, тож ніякої свіжості там і близько не могло б бути, що зрозуміло. Саме тому Динамо прагнуло натиснути саме в першому таймі, аби заробити собі таку перевагу, яку потім не вдасться розтринькати за будь-яких умов. Тож сценарій перших хвилин очевидний — кияни пішли атакувати.

І забили-таки вони той швидкий м’яч, коли з прострілу Тимчика з правого флангу на п’ятій хвилині Рубчинський спочатку влучив у захисника перед собою, а потім зіграв успішно на добиванні, поки Кліщук крутився, як білка в колесі, на лінії воріт. Завдання мінімум таким чином "біло-сині" виконали, тож далі можна було діяти за планом.

Кривбас за цією ситуацією просто спостерігав і навіть не намагався щось заподіяти у відповідь. Передачі вперед у команди Вернидуба були жахливої якості й зрештою ні до чого не призводили. А от натомість гості отримували цілком акцентовані удари у відповідь на власні ворота, яких нехай і не було багато, проте вони хоч узагалі мали місце.

Посеред першого тайму стався один із найцікавіших моментів у цій грі — у центрі штрафного Попов головою завершив подачу кутового з правого флангу, але влучив при цьому в руку Кузика, який боровся проти нього в повітрі. Цей епізод розгледіти в динаміці було майже нереально, а от на VAR із кількома ракурсами — спокійно. Що й зробили арбітри, розцінивши цей епізод, як навмисну дію захисника Кривбасу. А отже пенальті, а отже біля м’яча Буяльський, удар у правий кут — Кліщук зачепив, але не парирував.

Як тільки рахунок став 2:0 на користь господарів, команда Вернидуба отримала чергову невтішну для себе звістку. Травми зазнав Луньов, тож довелось спалити слот замін ще до перерви. І нічого за цей час не виникло в Кривбасу, окрім як штрафного на правому фланзі оборони, який привіз Попов фолом проти Микитишина, а навіс Задераки в підсумку випадково не підрізав у власні ворота Михавко у воротарському.

Це дало змогу Кривбасу повірити, що не все в цьому матчі ще втрачено. Утім, Динамо своєю виснаженою грою в другому таймі так само могло змусити суперників повірити в себе. Команди Шовковського почало не вистачати вже з перших хвилин, і якби Соса тоді реалізував хоча б один із своїх моментів у межах чужих володінь, то хто його знає, як би справи ще закрутились.

А так раптово довелось дізнатись, що ще й команди Вернидуба, яка посеред тижня відпочивала, так само не вистачає на повну гру. Навіть маючи перевагу на м’ячі майже весь час до завершення гри, Кривбас наважився лише на цікавий дальній удар Аморозо, який утім виявився неточним і м’яч пролетів над поперечиною. І все. І як таким чином забирати хоч у когось очки?

У наступному турі на київське Динамо очікує столичне дербі проти Оболоні, тоді як криворізький Кривбас гостюватиме в луганської Зорі.

Динамо Київ — Кривбас 2:1
Голи: Рубчинський, 5, Буяльський, 25 (пен.) — Михавко, 45+2 (авт.)

Динамо Київ: Бущан — Тимчик, Попов, Михавко, Вівчаренко — Михайленко, Рубчинський (Андрієвський, 79) — Ярмоленко (Кабаєв, 62), Буяльський (Шапаренко, 62), Брагару (Волошин, 79) — Герреро (Ванат, 87).

Кривбас: Кліщук — Бандейра (Понєдєльнік, 46), Романчук, Драмбаєв, Д. Кузик — Бізімана (Ілич, 67), Вакулко — Задерака, Луньов (Аморозо, 31), Микитишин (По, 46, Каменський, 78) — Соса.

Попередження: Ярмоленко, Андрієвський — По, Бізімана, Аморозо