Розклад одинадцятого туру української Прем’єр-ліги переносив нас до Житомира, де в пізньому часовому слоті проводило свою чергову домашню гру місцеве Полісся. Однак останнім часом уболівальники команди Імада Ашура з важким серцем очікують на зустріч із своїми улюбленцями, бо в кожній такій грі "вовки" змушують їх понервувати. Як це, наприклад, сталось минулого тижня під час матчу проти київського Лівого Берега (0:0).

Географія протистоянь проти команд із столичного регіону для Полісся цього разу розширилась матчем проти суперника, якого прийнято в нашій країні вважати одним із найбільш незручних. Воно й не дивно — ковалівський Колос і сам демонструє малорезультативний футбол, і своїм опонентам постійно залишає занадто мало простору для самовираження. До чого це може призвести, у минулому турі ледь не дізнався донецький Шахтар (1:0).

Відповідно, команда Олександра Поздєєва вже вільно та більш упевнено почувала себе у звичному руслі, тож і до Житомира приїхала демонструвати фірмовий футбол. Але все ж таки щось у цьому Колосі змінюється з часом, і цього разу це була точно не гра на відбій у виконанні гостей. Навпаки, це саме Полісся нічого не продемонструвало в атаці, тоді як "колоски"… так! Вони забили першими!

На 19 хвилині кутовий на правому фланзі завершився подачею на ближню, де Луїфер неякісно зіграв головою та зрізав м’яч точно під удар зльоту від Велетня. Це був великий привід для того, аби гуртом святкувати біля тренерського штабу, бо коли в команди за десять матчів назбиралось лише п’ять голів до цього, то такі моменти дійсно варто цінувати.

І проблема для Полісся полягала в тому, що Колос миттєво отримав натхнення й надалі грати в свій звичний футбол і вже не мав при цьому жодної потреби ризикувати. А коли таке трапляється, то для команди навпроти колективу Поздєєва одразу стає помітно менше місця на футбольному полі, що й трапилось цього разу.

До кінця першого тайму футболісти Ашура створили лише момент для Таллеса, який не влучив із відскоку в центрі штрафного в правий кут, а натомість поцілив у Луїфера, який був до перерви де завгодно, але не в потрібно місці, тому його й поміняли від початку другого тайму. А вже на 54 хвилині житомиряни відігрались, коли Назаренко виконав навіс із лівого флангу на Гуцуляка до воротарського, де Олексію залишалось просто не схибити з кількох метрів до воріт.

Коли подібне відбувалось на початку кампанії, то команда Ашура отримувала заряд емоцій і йшла добивати суперників. Але зараз у Полісся всередині щось не те. Нічого не створили біля чужих воріт у другому таймі, окрім ще кількох безадресних подач із флангів. Жодного моменту й відповідно жодного шансу на перемогу. Гості тим часом нікуди не квапились.

Наступними вихідними житомирське Полісся поїде до Олександрії, тоді як ковалівський Колос завітає до полтавської Ворскли.

Полісся — Колос 1:1
Голи: Гуцуляк, 54 — Велетень, 19

Полісся: Волинець — Михайліченко, Віалле (Сарапій, 46), Чоботенко, Смоляков — Таллес Коста (Крушинський, 66), Мельниченко (Кушніренко, 79), Лєднєв (Йока, 88) — Гуцуляк, Луїфер (Пайшао, 46), Назаренко.

Колос: Пахолюк — Поправка, Краснічі, Бондаренко, Цуріков — Гагнідзе, Демченко — Велетень (Гусол, 83), Криворучко (Алефіренко, 63), Третьяков (Оріховський, 63) — Болівар (Паулаускас, 63).

Попередження: Таллес, Михайліченко, Віалле — Криворучко, Поправка, Цуріков