Недільна частина одинадцятого туру української Прем’єр-ліги була повністю присвячена лише одній темі — Класичне протистояння поміж київським Динамо та донецьким Шахтарем. Але це грандіозне протистояння мало відбутись лише наприкінці ігрового дня, тоді як до цього на нас очікували вже звичні для футбольного вікенду два матчі.

Перший із них відбувався теж у столиці, на самій її адміністративній межі, де розташований домашній стадіон київського Лівого Берега, який у цьому сезоні знайомиться із статусом абсолютного дебютанта "елітного" дивізіону. Геть не все виходить у команди Віталій Первака при цьому, однак два поспіль тури до цього вона стабільно набирала залікові бали. Чого не скажеш про суперників у особі луганської Зорі, яка два свої попередні матчі програла.

Доволі жвавий початок гри продемонстрували нам обидві команди, що наштовхувало на думку, що три очки цього разу комусь усе ж таки дістануться. Однак у плані створення гольових моментів цей стартовий поштовх допоміг не надто помітно, бо поодинокі загострення на перших хвилинах ще тривалий час залишались єдиними епізодами, які вартували уваги в цій грі. Решту першого тайму з’їла суцільна боротьба.

А от незадовго до перерви почався вже дійсно цікавий футбол і не тільки в межах власне поля на стадіоні Лівий Берег. Зоря активізувалась попереду в спробі забити гол у роздягальню, але з першої спроби пробити із штрафного від Яцика Механів парирував м’яч у поперечину, а от друге загострення від луганців за цей час призвело до дуже скандальної ситуації.

На третій компенсованій хвилині Башич головою не переграв воротаря суперників у центрі штрафного, а коли Будківський намагався добити відскок, то йому нібито завадив Якимів. От саме ступінь цього "нібито" й мали визначати арбітри VAR, і якщо в них у розпорядженні були лише ті повтори, які показали нам, то це було геть непросте завдання. Але все ж таки бригада Дмитра Євтухова ризикнула й призначила пенальті, а постраждалий сам його й реалізував ударом у лівий кут. Скандально.

А от до другого м’яча Зорі, який відбувся майже одразу від початку другого тайму, питань не було жодних. Яцик просто якісно розрядив свою гармату в лівий кут чужих воріт із зони перед штрафним і над Лівим Берегом почали скупчуватись темні хмари. Бо навіть перервати свою затяжну серію без забитих голів господарям поля цього разу не вдалось, хоча той-таки Приходько на останніх хвилинах мав просто розкішні нагоди для цього. Однак проблеми в новачків продовжуються.

У наступному турі київський Лівий Берег гостюватиме у львівських Карпат, тоді як луганська Зоря посеред тижня гостюватиме в донецького Шахтаря в рамках Кубка України, після чого прийматиме черкаський ЛНЗ у матчі чемпіонату.

Лівий Берег — Зоря 0:2
Голи: Будківський, 45+8 (пен.), Яцик, 50

Лівий Берег: Механів — Астахов, Семенов, Якимів, Шаповал, Сіднней — І. Когут (Галас, 71), Співаков (Приходько, 46), Дедух, Синиця (Войцеховський, 85) — Сухоручко (Кобзар, 71).

Зоря: Турбаєвський — Жуніньйо (Кирюханцев, 46), Ескінья (Мічин, 46), Джордан, Вантух — Башич — Слесар (Тронтель, 84), Волошин (Дришлюк, 67), Яцик, Горбач (Супряга, 66) — Будківський.

Попередження: Синиця, Якимів — Ескінья, Кирюханцев, Джордан