Несподіванка місцевого масштабу. Шахтар вийшов на гру явно в охолодженому вигляді, про що свідчили хоча б життєрадісні усмішки запасних донеччан перед грою. Ні, не подумайте, що гравцями Шахтаря заборонено жартувати один з одного і роздавати автографи прямо на полі, просто відчувалося, що підопічні Луческу збиралися переграти Ужгород однією лівою. Про це говорив і далеко не основний склад на полі, і Луческу після гри визнав свою кадрову помилку.

Закарпаття вийшло на гру як на останній бій. Гамула не на жарт налаштував своїх футболістів, за що від місцевих ультрас  отримав плакат – «Гамула ми в тебе віримо!».

З початку матчу відчувався не найкращий настрій гостей. Здавалося,  навпаки має бути – умовні дублери мали демонструвати головному, що і вони достойні основи. Перший більш-менш реальний момент у обох команд виник  на 21 хвилині, і те закарпатці «привезли» його самі. Чижевський втратив м’яч біля власних воріт, і Шевчук з Гладким двоє виходять на одного воротаря. Місію взяття воріт взяв на себе захисник, і влучив прямо у Надя. До речі, приємно здивував воротар господарів. Дублер Бабенка вище всіх похвал виконував свої безпосередні функції, та й ще атаки власної команди розпочинав сильними вкиданнями рукою.

Час йшов, а футбол не було. Закарпаття намагалося щось створити в центрі поля, гірники якось академічно цьому протидіяли. Гол гості забили з нічого. На 37 хвилині Адріано заробив штрафний метрів з 20-ти  до воріт, і м’яч після удару Гая ( не обійшлося без рикошету) опинився в рамці. Здалося, що такий перебіг подій ще більше розслабив гостей.

Втім, не Луческу. В перерві містер випустив бразильських джокерів, намагаючись «розбудити» свою команду. Як бачимо, не допомогло. На 50 хвилині Микуляк подав кутий на ближню штангу, де Трішович красивим ударом головою переграв захисників і воротаря. Гол господарів додав грі динамічності. Моменти біля воріт суперників почали виникати із завидною регулярністю, причому Закарпаття ні в чому не поступалося іменитому супернику. На 73 хвилині гірники створили справді стовідсотковий момент, однак Вілліан після скидки Гладкого у рамку не влучив.

Ну а далі наступила кульмінація. На 78-й хвилині Давидов після чергового закидання, позиційно переграв Чіжова, і той єдиного форварда господарів завалив. Арбітр Грисьо розвів руками, однак тут-як-тут був лайнсмен, просигналізувавши головному про фол останньої надії. Червона беку і небезпечний штрафний, який не реалізував Микуляк. Гості незважаючи на таку обставину кинули всі сили в атаку ( два моменти не релізував Гладкий, небезпечні штрафні Срни і Жадсона потрапляли в стінку з гравців) , і спокійно могли програти.

Після гри глядачі не поспішали покидати свої місця, оваціями проводжаючи свою команду. Ще б пак, гравці Закарпаття цього заслужили!

Олександр Сабадош (Ужгород), спеціально для Football.ua

Закарпатье - Шахтер 1:1
Голы: Тришович, 50 - Гай, 37

Закарпатье: Надь - 6,5, Браїла 6,5 (Донець,72 - 6,0), Чижевський - 6,0, Болохан - 6,0, Леандро -  6,5, Зотов - 6,0, Микуляк - 6,5, Трішович -  6,5, Гомес - 6,0, Біто - 6,5, Давидов - 6,5

Шахтер: Худжамов - 6,0, Кобін - 6,0, Чижов - 5,5, Іщенко - 5,5, Шевчук - 5,5, Левандовський -  6,0, Дуляй - 5,5 (Срна, 62 - 6,0), Гай - 6,0 (Жадсон 46, - 6,0), Вілліан - 6,0, Гладкий - 5,5, Адріано - 5,0 (Ілсіньо, 46 - 6,0)

Предупреждения: Ищенко, Кобин
На 77-й минуте удален Чижов (Шахтер)