На своем сайте УПЛ обнародовала обращение к Федерации Футбола. Предлагаем оное вашему вниманию в оригинале.

 

Членам Виконавчого комітету
Федерації футболу України

Шановні панове!
 
Загальний розвиток національного футболу неможливий без розумного поєднання інтересів клубів та збірних. Тому, щиро вітаючи досягнення національної збірної України та молодіжних команд, ми дотримуємось принципів створення однаково зручних умов для клубів та збірних.

Даний принцип не порушено Прем'єр-лігою як при складенні календаря змагань на сезон 2009/2010 рр., так і при визначенні дат матчів 13-го туру. Адже національна та молодіжна збірні отримують у своє розпорядження необхідних футболістів навіть не за 96 годин (як передбачено нормами ФІФА), а за 120 і більше годин до міжнародних матчів!

Прем'єр-ліга вже інформувала керівництво Федерації футболу про тверду позицію абсолютної більшості клубів щодо необхідності проведення 13-го туру у раніше визначені терміни, проте наштовхнулась на абсолютно незрозумілий опір у цьому питанні. Важко уявити, щоб в інших європейських країнах національна асоціація настільки відверто ігнорувала інтереси клубів елітного дивізіону (які так само, як і збірна країни, формують міжнародний авторитет асоціації), безвідповідально ламаючи календар їх матчів та доводячи цю ситуацію до абсурду.

Керуючись передусім інтересами Учасників ПЛ та зважаючи на цілковиту достатність часу, відведеного для підготовки до матчів плей-офф до ЧС-2010 між національними збірними України та Греції, просимо Вас, шановні члени Виконавчого комітету ФФУ, максимально зважено підійти до цього питання та змінити своє рішення від 23 жовтня 2009 року. 

Переконані, що консенсус між Федерацією футболу України та Прем'єр-лігою у такому принциповому питанні також позитивно відіб’ється на фізичному та психологічному стані футболістів-збірників та сприятиме нормальним, партнерським стосункам між нашими організаціями.
 

З повагою, 

Учасники
Об'єднання професіональних
футбольних клубів України
«Прем'єр-ліга»