Мирон Маркевич нарешті побачив у дії гравців Карпат, на яких не зміг подивитись на зборах в Туреччині, не просто подивився, а на власні очі переконався, як львівський клуб переміг його рідний Металіст.

Все розпочалось традиційно: Карпати почали нагнітати гру, але підопічні головного тренера збірної забили гол. Девіч відав Жажі, який вліпив з-за меж штрафного. Стадіон притих, а гостьовий сектор просто вибухав з радості, можливо, пан Ярославський його розігрів, адже обіцяв підтримувати свою команду з фанатами.

Карпати пішли вперед і за допомогою пана Арановського вийшли вперед. Суддя зробив все, що й мав вчинити – гра рукою – пенальті. Ощипко пробиває Бажана.

Львівський клуб почав нагнітати на куражі, а найбільше неготовий для цього був Фініньо, якого Маркевич відправив відпочивати, а замість нього вийшов Бордіян.

В першому таймі арбітр прийняв неоднозначне рішення щодо попередження. Батіста своє отримав за фол на Девічу, а от Папа Гуйє... Папі можна бити Федецького, виявляється.

В другій половині гри Карпати не зупинялись, як потім зазначив тренер Кононов, щоб не дати слабинку, якою Металіст міг скористатись. Бажан не зовсім впевнено грав, не командував діями захисників, як Горяїнов, і результатом стали недолугі дії захисту - Голодюк після пасу Кожанова вивів вперед зелено-білих.

Далі було більше моментів у Карпат і менше в Металіста. Бажан, наприклад, потягнув удар Зеньова, а Едмар по своєму відзначився – друга жовта - і пішов відпочивати. Відпочиватиме й наступний матч. А чого ж після зборів не побалувати себе.

Данило Галицький (Львів), спеціально для football.ua


Карпаты - Металлист 2:1
Голы: Ощипко, 18 (с пен.), Голодюк, 54 - Жажа, 11

Карпаты: Тлумак - 5.5, Федецкий - 6.0, Тубич - 5.5, Милошевич - 6.0, Ощипко - 6.5, Годвин - 6.0, Худобяк - 6.0, Голодюк - 7.0, Кополовец - 6.0 (Ткачук, 90 - б/о), Кожанов - 6.0 (Гурули, 77 - б/о), Батиста - 5.0 (Зенев, 58 - 5.0)

Металлист: Бажан - 5.5, Фининьо - 4.0 (Бордиян, 23 - 5.5), Березовчук - 5.5, Папа Гуйе - 5.5, Обрадович - 5.5, Валяев - 5.0, Эдмар - 5.5, Рыкун - 5.0 (Лысенко, 65 - 5.5), Олейник - 5.5, Жажа - 6.0, Девич - 5.5 (Антонов, 81 - б/о) 

Предупреждения: Ощипко, Батиста, Тубич, Федецкий, Зенев - Эдмар, Березовчук

На 62-й минуте удален Эдмар (повторное предупреждение).