Перші 15 хвилині пройшли у рівній боротьбі, сумчани навіть мали пару непоганих моментів для взяття воріт. Однак на 20-й хвилині Фоміч здійснив рейд із м’ячем із центральної зони, у спринтерському забігу із захисником вийшов сам-на-сам із воротарем і відправив м’яч у сітку.

За кілька хвилин захист Сум припустився схожої помилки, дозволивши Соломці (він перебуває на перегляді у Полтави) з лінії штрафної площі перекинути воротаря і забити другий гол своєї команди.

Ще кілька хвилин – і ще один гол. На підступах до штрафної збили Насібуліна, до м’яча підійшли Турчанов та Лісовий, точного удару лівою ногою завдав другий, і м’яч, оминувши стінку з чотирьох футболістів, пірнув під ліву від воротаря штангу.

Це була 30 хвилина, однак до перерви полтавці відзначилися ще двічі. Четвертий гол було спричинено курйозним випадком: захисник гостей віддава пас ногою власному голкіперу, а той взяв його у руки. Приблизно з 13 метрів по центру воріт Полтава розіграла вільний удар, однак забити не змогла – м’яч пішов на кутовий. А вже після подачі від прапорця на дальній штанзі закручений пас замкнув Парамонов – 4:0 на 34 хвилині.

Уп’яте полтавці забили на 36 хвилині. Напівчерпачком, напів-зовнішнім підйомом пас на вихід з-за спин захисників Юрію Соломці віддав Зеленевич, і колишній УкрАгроКомівець забив свій другий м’яч, ще на крок наблизивши себе до підписання контракту з полтавцями.

До перерви і одразу після неї кілька разів могли відзначитися полтавці, плюс ще один їхній гол у другій половині зустрічі скасував арбітр через офсайд. Свій гол сумчани забили на 75 хвилині, під час швидкої контратаки з-за спин захисника Полтави й гравця Сум, які боролися за позицію і обидва опинилися на газоні, вискочив один із потенційних новачків і потужно пробив. З першим ударом воротар упорався, а на добивання уже не встиг.

До кінця зустрічі Полтава могла збільшити і без того немаленьку перевагу, завдавши кількох небезпечних ударів і одного разу влучивши у поперечину. Та до фінального свистка рахунок не змінився – 5:1.

Євген Бриж, Football.ua