Ураховуючи поразку від краматорського Авангарда і виліт із Кубка уже в 1/32, Полтава прагнула реваншуватися в першому турі чемпіонату, однак сценарій матчу із Сумами нагадав товариську гру десятиденної давнини: знову полтавці вигравали 2:0 – і знову не змогли перемогти.

Саме господарі відкрили рахунок – на 16 хвилині Фаворов замкнув подачу з кутового. Ще до перерви і господарі, і гості могли забивати ще і не одного разу, однак до перерви цифри на табло не змінилися. На початку другого тайму Полтава провела другий м’яч – на 49 хвилині Насібулін після пасу з глибини поля переграв воротаря.

Після того полтавці відійшли в оборону, а гості, навпаки, посилили атаку, зокрема, лівий захисник Артур Западня став грати форварда. Ці перестановки, бажання полтавців зіграти на утримання, а також молодість і недосвідченість господарів зіграли злий жарт. На 74-й хвилині першу помилку оборони використав Гребенюк, який реалізував вихід сам-на-сам, потім полтавців врятувала поперечина після штрафного удару, а на 80-й хвилині Западня підхопив м’яч після невдалого відскоку, знову вийшов на побачення з голкіпером і зрівняв рахунок. Після того вже Полтаві треба було йти вперед – а після 2:0 і 2:2 зробити це було нелегко. Плюс зашкалювала спека – +37 градусів! Але полтавці після флангової атаки все ж забили, але Вовченко перебував в офсайді.

До фінального свистка, незважаючи на постійні атаки Полтави, рахунок не змінився – 2:2.

Євген Бриж, Football.ua

ФК Полтава — ПФК Суми 2:2
Голи: Фаворов 15, Насібулін 49 – Гребенюк 74, Западня 80

Полтава: Кучинський, Зозуля, Бондаренко, Білий, Фаворов, Стеценко, Іванов, Масалов (Ковальчук 64), Зеленевич (Насібулін 46), Шастал, Семенець (Вовченко 60). Головний тренер: Олег Федорчук.

Суми: Важинський, Радченко, Медведєв, Котелюх, Западня, Ігнатенко (Сидоренко 55), Брікнер, Лебеденко, Єрмаченко (Пінчук 67), Богачев (Фатьянов 46), Гребенюк. Головний тренер: Юрій Ярошенко.

Попередження: Фаворов 75, Білий 83, Вовченко 86, Ковальчук 90+1, Стеценко 90+1 – Брікнер 31, Западня 90, Фатьянов 90+3.