Якби Олегу Кононову напередодні матчу запропонували не грати, а розійтись 2:2 до наступного четверга у Львові, він би мабуть погодився. Але вже після самої гри сам тренер і вболівальники Карпат десь можуть бути невдоволені, адже команді не вдалось втримати перемогу в матчі, який довгий час складався на її користь.

Карпати просто відмінно підготувались до гри, і вже з перших хвилин почали доводити, що просто так здаватись не збираються у протистоянні, де вони були явним аустайдером. З перших хвилин львів'яни вибудували біля своїх воріт два ешелони оборони, що діяли досить мобільно, і навіть маленькій мишці не дозволяли проскочити повз себе. Не говорячи вже про м'яча. Галатасарай вже в минулому раунді обпікся у домашній грі против сербського ОФК та й Сівасспору напередоні програв, тому про недооцінку ніякої мови не могло бути. Можна говорити, що команда Франка Райкаарда зараз у поганій формі, проте це зовсім не стосувалось того, як грали Карпати. Знайденний на дорозі мішок з золотом не стане твоїм, якщо ти його не зможеш зрушити з місця.

Окрім своєї насиченної оборони карпатівці відразу показали, що будуть ловити будь-які можливості на контратаках, команда вміло переходить від оборони до атаки, і гріх цим було не користуватись. Перші своїй моменти зелено-білі не реалізували, Кузнєцов хоч і виграв боротьбу після передачі Кожанова, проте не зовсім зорієнтувався і удар вийшов не підготовленим. А от Сергій Зеньов і взагалі не зміг переграти голкіпера суперників Айкюта, вийшовши віч-на-віч з ним.

Проте на дзвіночок футболісти Галатасарая не відреагували, тоді як львів'яни продовужвали тікати в контратаки. На правому фланзі оборони турків діяв номінальний центрбек Алі Туран, він постійно програвав у швидкості Зеньову, Кожанову та Авелару, це і призвело до двох голів гостей.

Спершу Кожанов з'явився на лівому фланзі, втік від Лукаса Ніла і прострілив на ближню стійку, де вже чатував Кузнєцов. Пройшло не так багато часу, і рахунок став просто неймовірним. Даніло Авелар підключився до атаки і подав з флангу на дальній кут воротарського майданчика, куди швидше за інших примчав Зеньов. 2:0, Карпати завойовують пекло.

Проте перед своїми вболівальниками Галатасарай просто так не міг скласти зброю, на другий тайм команда Райкаарда вийшла надвмотивованою, з величезним бажанням іти вперед за голами. Проблема їх була в тому, що за весь перший тайм окрім удара Хакана Балта після подачі кутового нічого небезпечного господарі біля воріт Андрія Тлумака не створили.

Другий тайм почався з кількох потенційно цікавих кутових господарів, а моменти продовжували створювати гості. Ще одна вивірена передача Авелара знайшла на дальній стійці Кожанова, проте він пробив поряд з воротами.

Гол Галатасарай забив буквально ні з чого. Так турки стали грати швидше та активніше, але ніякої небезпеки це не несло. Все вирішила майстерність зірок команди, Харі Кьюел зліва виконав передачу, а Мілан Барош без жодних перепон з боку захисників відправив м'яч до сітки воріт.

Саме цей гол обіцяв, що найближчі 30 хвилин стануть найважчими гравців Карпат в їх кар'єрі. Відразу варто зазначити, що львів'яни могли забивати ще, але Батіста невдало розпорядився м'ячем під час виходу два на одного захисника, а вже перед самим фінальним свистком Худоб'як ледь не поцілив в верхній кут воріт дальнім ударом.

Проте головні подіїї проходили біля воріт Карпат. Господарі відчули в собі силу і кинулись рятувати гру. А от у зелено-білих цих сил з кожною хвилиною ставало все менше і менше, від того оборонятись було все важче і важче. Карпатівці частенько просто вибивали м'яч за межі поля, аби перепочити хоч кілька секунд від важкого натиску. Кілька разів вдало діявв на лінії воріт Тлумак, Сервет Четін ударом головою влучив у стійку. В кінці кінців, ні досвіду, ні сил втримати перемогу львів'янам не вистачило. Федецький несподівано впав в штрафному перед Кьюелом, що дозволило австралійцю виконати чергову свою передачу, а про Бароша знову забули уже у воротарському майданчику.

Отже 2:2. Добре це чи погано зараз важко говорити на емоціях, сміливо можна говорити тільки одне - шанси перед матчем-відповіддю у Карпат є.

Степан Марченко, спеціально для Football.ua

Галатасарай - Карпати 2:2
Голи: Барош, 59, 86 - Кузнєцов, 34, Зеньов, 41

Галатасарай: Айкют, Алі Туран, Ніл, Сервет, Хакан Балта (Серкан Куртулуш, 79), Мустафа Сарп, Айхан, Сердар Озкан (Баріш, 54), Арда Туран, Кьюел, Мехмет Бадтал (Барош, 35)

Карпати: Тлумак, Федецький, Мілошевіч, Чечер, Даніло Авелар, Годвін, Голодюк, Худоб'як, Кожанов (Гудима, 65), Кузнєцов (Батіста, 70), Зеньов (Кополовець, 85)

Попередження: Алі Туран, Баріш - Худоб'як, Годвін