Свого часу Андрія Радя називали одним з найперспективніших молодих голкіперів України, тренери молодіжної збірної запросили його до цієї команди. Однак травма завадила йому продовжити кар’єру на цьому рівні. Хоча зараз Андрій серйозно налаштований повернути колишні кондиції і знову допомогти Львову у важливих поєдинках...

– Коли вже Андрія Радя можна буде побачити на тренуваннях і повністю готовим до баталій на футбольних полях?

– Думаю, що до зимових зборів, які відбудуться після новорічно-різдвяних святкувань, відновлювальний процес у мене завершиться, і я буду вже займатися у загальній групі, працювати на рівні зі всіма. Зараз у мене наразі є ще два місяці для того, щоб підготуватися до такої роботи. Тепер же я займаюся за індивідуальною програмою, кожного дня відвідую тренажерний зал басейн, проводжу пробіжки на стадіоні.

– Розкажи про сам перебіг твого лікування? Як воно проходило? Де ти лікувався?

– Операцію проводили в Києві у знаменитій клініці Ярослава Володимировича Лінька, всі знають, що це найкращий спеціаліст в Україні у своїй галузі, у нього лікується чимало футболістів. Я дуже вдячний футбольному клубу Львів і особисто президенту Юрію Івановичу Кіндзерському за те, що посприяли мені у цьому. Крім того, зі мною працював ще й реабілітолог у Львові, протягом півроку мене, так би мовити, вела людина, яка займалася процесом мого відновлення. Щомісяця я відвідую Київ, де проходжу планове обстеження у лікаря. Наразі він каже, що відновлення проходить чудово, тому скоро збираюся відновити повноцінні тренування.

– Відчуваєш у собі сили, щоб відновити тренування? Адже ти лікувався упродовж тривалого періоду.

– Ну, звичайно, що так. Психологічний стан у мене нормальний. Спочатку під час занять, можливо, буду трохи берегтися, адже час без повноцінних занять пройшов і справді значний, але потім, думаю, все у мене буде гаразд.

– Занудьгував за футболом?

– Без сумніву. Дуже хочеться вже вийти на поле і допомогти своїм партнерам по команді у важливих поєдинках. Але для цього треба належно пройти підготовчий етап. Взимку варто добре попрацювати.

– Ти уважно спостерігав за матчами першого кола у виконанні Львова. Як з боку оціниш цей виступ?

– У принципі, перебуваємо на другому місці у турнірній таблиці. А це якраз та позиція, яка дає право підвищитися у класі, завоювати путівку у Прем’єр-лігу. Наприкінці першої частини змагань у хлопців усе налагодилося, почали набирати очки. Тому потрібно тільки нарощувати здобутки. Думаю, що за зиму наберемо ще кращу форму, і друге коло для нас вийде ще успішнішим. Постараємося вигравати в усіх матчах. Перше коло, за деякими винятками, загалом можна записати в актив команди. Головне, що місце поки що те, яке додає і настрою, й оптимізму.

– Протягом кількох домашніх матчів Львова ти був одним з телекоментаторів цих ігор. Це, як відомо, своєрідний дебют для тебе. Як почуваєшся у цій новій для себе ролі?

– Дуже сподобалося. Коментував два матчі. Як мені сказали, виходило непогано, принаймні всі були задоволені. З коментатором Віталієм Крутяковим, який запрошував мене на ці прямі трансляції, було цікаво разом вести такі поєдинки. Тому я задоволений. Та й команда у них перемагала. У мене навіть виникли такі думки, щоб поступити на факультет журналістики і отримати другу вищу освіту.