Поступово ми повноцінно входимо до нового футбольного року, який, уже традиційно для України, починається з виступів наших команд у кваліфікаційних раундах єврокубків. Київське Динамо кількома днями раніше успішно провело свій перший матч у другому раунді Ліги чемпіонів УЄФА проти сербського Партизана (6:2), після чого в четвер черга переходила до житомирського Полісся. Могла б і до дніпровського Дніпра-1, але про мерців або хороше, або нічого.

Отже, для "вовків" це був надзвичайно особливий футбольний вечір, адже вони вперше в своїй історії грали на міжнародному рівні в офіційному протистоянні. Суперник, як багато хто вважав, для цього був оптимальним — словенська Олімпія з міста Любляна, для якої національна першість саме розпочалась минулими вихідними, тож ігровий тонус був краще саме в колективу Віктора Санчеса дель Амо.

І насправді це взагалі не порожні слова. Бо якою б уявною перевагою не володіло Полісся банально за прізвищами у власному складі, але коли ці гравці просто не встигли зігратись поміж собою, то тут уже кожна дрібниця має значення. Було помітно, що Полісся хоче атакувати в цій грі, але притомних спроб наступу ми могли перелічити на пальцях однієї руки.

Насправді, із запалом у цій грі з боку житомирян був тільки головний тренер Імад Ашур, тоді як його настрій точно не передавався діячам на футбольному полі. А отже й моментів у атаці в гостей майже не було. І це впродовж усього матчу, а не тільки в першому таймі, коли й Олімпія мала проблеми з атакувальними діями.

Однак після боротьби вистачило банального європейського досвіду суперників, аби цю гру схилити на свій бік. Полісся піймали на контратаці на 56 хвилині, коли Флоруч із правого флангу штрафного пустив удар у дальній нижній кут. І вже в компенсований час Пінту туди ж спрямував свій удар у схожому за розвитку епізоді, коли житомиряни вже намагались віддати останнє, аби відіграти.

А тепер доведеться в матчі-відповіді за тиждень відігравати вже два пропущені голи. Такий ось гіркий єврокубковий досвід.

Олімпія Любляна — Полісся 2:0
Голи: Флоруч, 56, Пінту, 90+2

Олімпія Любляна: Відовшек — Жорже Сілва (Ласіцкас, 80), Ратнік, Мухамедбегович, Суалехе — Доффо, Агба — Флоруч (Пінту, 63), Баултам (Дурдов, 80), Педро Лукас (Брест, 81) — Кожич (Н. Мотіка, 59).

Полісся: Волинець — Майсурадзе (Лукас Тейлор, 57), Чоботенко, Сарапій, Михайліченко — Таллес Коста, Крушинський (Козак, 58) — Гуцуляк, Мустафаєв, Назаренко — Будківський (Брістрич, 61).

Попередження: Жорже Сілва — Сарапій, Будківський, Майсурадзе, Крушинський