За перебігом подій у Лізі конференцій УЄФА українські вболівальники радо б слідкували, якщо б там виступали наші команди, проте, на жаль, цього разу з цим не склалось, тож доводилось іншими засобами виходити із становища.

Головний тренер лондонського Челсі Енцо Мареска наразі вбачає за потрібне використовувати нападника Михайла Мудрика, переважно, у матчах на міжнародній арені з перших хвилин, тож і в контексті матчу другого туру на виїзді проти грецького Панатінаїкоса ми мали можливість спостерігати за грою гравця нашої національної збірної.

На правах гостей, "сині" дали опонентам можливість показати себе з перших хвилин, але ті цим часом не скористались належним чином. Усього один небезпечний момент біля воріт Йоргенсена — удар головою від Єдвая, який потягнув на кутовий голкіпер, — і на цьому все. Із таким доробком "зелено-білі" потім мусили відходити на захист власних воріт, бо "пенсіонери" почали прокидатись.

І без жодних попередніх погроз Челсі вийшов уперед у цій грі. І це саме з передачі Мудрика з лівого флангу на ближній стійці проштовхував м’яч у дальній кут у один дотик Жоау Феліш, після чого команда Марески навіть не намагалась спокуситись на атакувальний футбол і спокійно контролювала стан справ на полі.

Усе заради того, аби вже на початку другого тайму добити суперників. І знову за участі Мудрика, який на 49 хвилині головою на дальній замкнув подачу Нету з правого флангу, забивши подібним чином чи не вперше в професійній кар’єрі, після чого на 55 хвилині із ще одного асисту Мудрика Феліш пробив здалеку з лівого флангу, а рикошет від Максимовича допоміг м’ячу зайти в лівий кут. А вже за мить навіс від Жоау приелтів у руку Манчіні, а Нкунку спокійно реалізував пенальті.

Власне, таким чином і здобувається гандикап, проти якого суперникам просто нічого протиставити. Мареска почав проводити ротацію й без того видозміненого складу власної команди, і, можливо, десь на цьому моменті Челсі й утратив атакувальний темп. Бо на 69 хвилині знайомий нам Тете зіграв до правого флангу штрафного на Ваяннідіса, а той викотив під порожні для не менш знайомого нам Пельїстрі.

Однак на цьому все. Грецький Панатінаїкос у наступному турі гратиме в гостях у шведського Юргордена, а лондонський Челсі прийматиме вірменський Ноах.

Панатінаїкос — Челсі 1:4
Голи: Пельїстрі, 69 — Феліш, 22, 55, Мудрик, 49, Нкунку, 59 (пен.)

Панатінаїкос: Дронговські — Коцірас, Схенкенвелд, Єдвай, Младенович (Ваяннідіс, 60) — Гнезда-Черін, Максимович — Манчіні (Тете, 60), Унахі (Бакасетас, 80), Пельїстрі (Джуричич, 70) — Єремеєфф (Шпорар, 71).

Челсі: Йоргенсен — Ренату, Бадьяшиль, Дісасі, Кукурелья — Дьюзбері-Голл (Чуквуемека, 77), Енцо (Казадеї, 71), Феліш — Нету (Джордж, 61), Нкунку (Гую, 61), Мудрик.

Попередження: Младенович — Дісасі