Впевненою перемогою над клубом Ніагара Юнайтед розпочав свій дебютний сезон у першому дивізіоні Канадської ліги соккеру Торонто Атомік. Нагадаємо, президентом цього футбольного клубу є виходець зі Львівщини Ігор Прокіпчук, а головним тренером з цієї зими працює легенда тернопільської Ниви Ігор Яворський. 

У матчі проти Ніагара Юнайтед команда української діаспори була близька до успіху ще до перерви, але відкрити лік своїм голам торонтівцям удалося вже після перерви. На 50-й хвилині історичний гол записав на свій актив Ігор Мигалевський — 30-річний вихованець львівських Карпат, відомий також за виступами в ФК Рава, а також низці обласних клубів Львівщини та нижчолігових колективів Польщі. 

Уже за дві хвилини з пенальті цифри на табло подвоїв Ігор Мельник — відомий в Україні форвард, який останнім часом виступав за тернопільську Ниву, а також встиг пограти за другу команду Карпат, Кримтеплицю, ПФК Олександрія, ФК Львів, Буковину. 

А на 78-й хвилині поставив переможну крапку Микола Войцеховський — 32-річний нападник, який встиг свого часу пограти за львівську СКА-Орбіта та Раву, а останні десять з лишком років виступав за діаспорянські футбольні клуби Торонто. 

Після матчу головний тренер Торонто Атомік Ігор Яворський резюмував, що його підопічні здобули перемогу завдяки згуртованості й наполегливості. "У першому таймі хлопці намагалися робити все надто швидко, але попереві заспокоїлися й заграли значно краще", — зазначив Ігор Петрович. 

Наступний матч у першому дивізіоні Канадської ліги соккеру Торонто Атомік проведе 16 травня проти ФК Лондон-Сіті. Додамо, що у команді Прокіпчука та Яворського нині задіяні такі українські гравці: воротарі — Василь Шпук та Денис Рильський, оборонці — Ігор Ільків, Володимир Плішка, Влад Гошовський, напівоборонці — Станіслав Катана, Михайло Басараб, нападники — Микола Войцеховський, Ігор Мигалевський, Ігор Мельник, Олександр Семенюк. Поруч з ними грають ще кілька легіонерів — бразилець, південнокореєць, італієць. 

Артур Валерко, Football.ua