Завершилася 780 доба героїчного протистояння Українського народу російському повномасштабному воєнному вторгненню.

Втрати ворога

Серед новин:

- Німеччина негайно відправить Україні ще один комплекс ЗРК Patriot для відбиття російських атак, – міністр оборони ФРН у Twitter. 

- Литва цьогоріч виділить 1,2 мільярда євро на військову допомогу Україні, — МВС Литви на пресбрифінгу у Львові. 

- Уряд Польщі створить Раду з питань співпраці з Україною. 

- На ЗАЕС вперше з 2022 року перевели всі реактори в стан "холодного зупину".  

- Рішення про вступ України в НАТО поки не прийнято, які б запевнення ми не отримували, — Ольга Стефанішина. 

- Україна закупить РЕБ для захисту енергосистеми. 

Щодо дій ворога на окремих напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін. 

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки. 

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів. 

На Лиманському напрямку ворог 1 раз атакував позиції наших захисників в районі Торського Донецької області. 

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка на Донеччині. 

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 18 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Первомайське та Нетайлове Донецької області. 

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Водяне, Урожайне Донецької області, де ворог 29 разів намагався прорвати оборону наших військ. 

На Оріхівському напрямку окупанти 7 разів атакували позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі. 

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, ворог здійснив 6 безуспішних атак на позиції наших військ. 

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення. 

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 4 зенітно-ракетних комплексах противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59. 

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по 1 району зосередження особового складу,  2 засобах протиповітряної оборони, 1 станції РЕБ противника. 

Загалом, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1130 осіб. Також ворог втратив 23 танки, 47 бойових броньованих машин, 32 артилерійських системи, 3 РСЗВ, 1 засіб ППО, 40 БпЛА ОТР, одну ракету, 57 автомобілів та 5 одиниць спеціальної техніки. 

Підтримуйте Збройні Сили! Переможемо разом!
Слава Україні! 

Звернення Президента України Володимира Зеленського

"Сьогодні є дуже хороший результат у нашої міжнародної роботи: Німеччина надасть нам додатковий Patriot – сьогодні з канцлером Шольцом про це домовились. Також працюємо з Німеччиною над додатковою системою IRIS-T – це теж сильна ППО – і над ракетами для наявних у нас систем захисту неба.

Лідерство Німеччини дійсно відчувається, і завдяки такому лідерству ми зможемо зберегти тисячі життів та зможемо дати Україні більше захисту від російського терору". 

Віримо у Збройні Сили України! Разом Ми – сила! Слава Україні!