Завершилася 803 доба героїчного протистояння Українського народу російському повномасштабному воєнному вторгненню.

Втрати ворога

Серед новин:

- Reuters: Сім держав ЄС прийдуть на інавгурацію Путіна, серед них – Франція. 

- США проігнорують "інавгурацію" Путіна, але досі вважають його "президентом". 

- Речник Пентагону бригадний генерал Райдер на брифінгу засудив "безвідповідальну риторику" Росії після того, як вона оголосила про наміри провести навчання із застосування ядерної зброї. 

- Президент Франції Макрон за підсумками переговорів із китайським лідером Сі Цзіньпінем у Парижі привітав зобов'язання Пекіна "утримуватися від продажу будь-якої зброї" і "будь-якої допомоги Москві". 

- Дуда підтвердив Зеленському, що приїде на саміт миру у Швейцарії. 

- Нідерланди планують передавати F-16 Україні з осені. 

- Іспанська міністерка оборони Роблес заявила, що Україна вже отримала ракети до систем протиповітряної оборони Patriot, які їй передала Іспанія. 

Щодо дій ворога на окремих напрямках

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.
На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону.
На Куп’янському напрямку за добу Великодня наші воїни відбили 14 атак у районах населених пунктів Синьківка, Піщане, Берестове Харківської області та Стельмахівка Луганської області.
На Лиманському напрямку ворог 6 разів атакував позиції наших захисників у районах населених пунктів Невське Луганської області; Новосадове та Торське Донецької області.
На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 36 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Спірне, Кліщіївка, Виїмка, Новий, Роздолівка, Іванівське та Андріївка Донецької області.
На Авдіївському напрямку українські захисники відбили 31 атаку в районах населених пунктів Новоолександрівка, Новопокровське, Уманське, Яснобродівка та Нетайлове Донецької області.
На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Костянтинівка, Красногорівка, Водяне та Урожайне Донецької області, де московити 27 разів намагалися прорвати оборону наших військ.
На Оріхівському напрямку ворог 6 разів атакував позиції наших захисників у районі Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.
На Херсонському напрямку противник не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі річки Дніпро. Так, протягом минулої доби, російські окупанти вчиняли 3 безуспішні атаки на позиції українських захисників. 
 

Звернення Президента України Володимира Зеленського

"Щойно провів засідання Ставки. Перше – це фронт. Доповідь Головкома: він був на передовій, безпосередньо у бригадах. Доповів про ключові виклики та потреби. Готуємось. Була також доповідь щодо нашого власного виробництва зброї та комплектації наших бригад. Максимум робимо, щоб дати більше зброї для наших воїнів. 

Окремо обговорили постачання від партнерів: терміни постачання та можливість прискорити реальне надходження зброї та снарядів від партнерів. Реальне. Фактичне. За політичними рішеннями має бути реальна логістика – реальне отримання зброї нашими воїнами. Всі, хто залучений, мають зараз працювати 24/7 з партнерами, зокрема зі Сполученими Штатами". 
 

Віримо у Збройні Сили України! Разом Ми – сила! Слава Україні!