У суботу, 18 травня, в Ер-Ріяді, столиці Саудівської Аравії, пройшов вечір боксу, головною подією якого став бій за звання абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.

Непереможний українець Олександр Усик, володар титулів WBА, WBO, IBF та IBO, наніс британцю Тайсону Ф'юрі його першу поразку в професійній кар'єрі, повернувши додому до України титул за версією WBC та ставши абсолютним чемпіоном світу у надважкій вазі вперше в XXI сторіччі.

Читайте про цей бій детальніше на ISPORT.

 

Вже зранку, 19 травня, в Сан-Дієго, США, відбувся поєдинок за вакантне звання чемпіона світу за версією WBO в легкій вазі між українцем Денисом Берінчиком та мексиканцем Еммануелем Наваррете.

Український боксер здобув перемогу роздільним рішенням суддів та уперше в своїй кар'єрі став світовим чемпіоном.

Читайте про цей бій детальніше на ISPORT.


Зазначимо, що у легкій вазі чемпіонський титул за версією IBF тримає боксер із паспортом України Василь Ломаченко, який він здобув завдяки достроковій перемозі над колишнім абсолютом цього дивізіону Джорджем Камбососом.

Окрім того, український боксер у напівважкій вазі Даніель Лапін переміг португальця Октавіу Пудівітра та виграв вакантний пояс WBA Inter-Continental, ставши обов'язковим претендентом на світовий титул за цією версією.