Збірна України серед юнаків віком до 19 років із боями та в героїчному стилі здобувала другу сходинку квартету A на чемпіонаті Європи-2024 в фінальному матчі групового етапу проти Італії (3:2), і все заради того, аби одразу опинитись у протистоянні проти Франції за крок до вирішальної гри. Суперники, у свою чергу, вийшли переможцями з непростої групи B у складі Іспанії, Туреччини та Данії.

Переможець звітної дуелі отримував право на зустріч із іспанцями у вирішальній битві за трофей, про що ми дізнались за підсумком першого півфіналу незадовго до початку гри за участі команди Дмитра Михайленка. Утім, нас більше хвилювало те, яким чином тренерський штаб компенсуватиме втрати одразу трьох виконавців основного складу через дискваліфікації.

Як виявилось, різницю із суперниками ми намагатимемось нівелювати за допомоги якісної гри в обороні. І хоча аж надто зразковою вона не була, але цього вистачило для того, щоб хоча б у першому таймі ми не говорили про гольові моменти в "Les Bleus". А це вже було неабияким досягненням, бо в усіх матчах до цього саме час до перерви нам не вдавався взагалі.

А тут ми не тільки захищались, а ще два рази як вистрілили під час контратак, що й напередвизначеним фаворитам варто було хапатись за голову. Спочатку, посеред першого тайму, коли воротар Бенгуї Жоао помилився на виході, а Михавко лише дивом не влучив головою в порожні ворота з близької відстані. А потім, коли справа наближалась до перерви, удар Гусєва з правого флангу штрафного прилетів у верхній каркас воріт.

Це було, м’яко кажучи, оптимістично та несподівано в приємному сенсі. Але в другому таймі наслідувати цей досвід уже не вдалось. Суперники забили на 61 хвилині, коли всі старання нашого голкіпера Крапивцова до цього партнери просто нівелювали програною боротьбою Атангана в центрі штрафного під час подачі кутового з лівого флангу. Хоча такому кремезному хлопцю й не гріх було поступитись.

Далі ж команда Бернарда Діомеде просто стримувала наше бажання відігратись, яке було достатньо великим, але так, щоб щось путнє з того виходило, то ми не могли сказати. Момент Тутєрова наприкінці гри був схожим на гольовий, але скільки до цього зробив сейвів Крапивцов у значно більш небезпечних ситуаціях — то й 0:1 поразка здається не такою й болісною. Франція у неділю гратиме в фіналі проти Іспанії.

Франція U-19 — Україна U-19 1:0
Гол: Атангана, 61

Франція U-19: Бенгі — Кюмбеді, Гоміс, Жаке, Сумаоро — Атангана, Маюлю (Амугу, 62), Бенама — Мішаль (Аїкі, 46), Нгура (Крупі, 62), Буабре (Баоя, 80).

Україна U-19: Крапивцов — Гусєв, Єрмачков (Обіная, 79), Михавко (Дігтярь, 79), Огарков — Мельниченко — Синчук, Цуканов (Шевченко, 63), Кревсун, Гаджиєв — Богданов (Тутєров, 46).

Попередження: Сумаоро — Цуканов, Синчук