Як і обіцяв напередодні наставник нашої «молодіжки» Павло Яковенко, на поле бородянського стадіону Борекс вийшли переважно футболісти, котрі мають не надто багато ігрової практики в матчах Прем’єр-ліги. Втім, вони були підсилені й цілою групою регулярних учасників поєдинків елітного дивізіону. Варта особливої уваги кількість гравців стартового складу, які зазвичай більше орієнтовані на атаку. Їх виявилось одразу п’ятеро − Андрій Ярмоленко, Микола Морозюк, Євген Коноплянка, Роман Зозуля і Денис Васін. Та й номінальний опорний півзахисник Олег Голодюк у рідних Карпатах теж зазвичай діє ближче до лінії нападу.


Тим не менше, до перерви навіть такий креативний кадровий коктейль «синьо-жовтих» не забезпечив їм суттєву перевагу над опонентами. Небезпека біля воріт іранців виникала, відверто кажучи, лічені рази. Хоча й цього вистачило, щоб на 30-й хвилині відкрити рахунок. Після фірмового навісу Морозюка з правого флангу Ярмоленко відпасував на Зозулю, якому залишалося з півметра відправити м’яча у порожні ворота. На жаль, надовго зберегти гандикап українцям не вдалось. Не пройшло й десяти хвилин, як проти Ехсана Хайсафі порушили правила у карній зоні, і сам постраждалий вдало виконав пенальті.


Інший «стандарт» − уже на користь українців − міг змінити рахунок вже одразу по перерві. Однак м’яч після штрафного удару Коноплянки влучив у поперечину воріт. Тим часом, характер гри обох команд не змінився: невисокі швидкості, чималий процент браку, мінімум небезпечних моментів. Очікувано не додали злагодженості діям «синьо-жовтих» численні заміни, проведені Яковенком у другому таймі. Все-таки досягти гарного взаєморозуміння, граючи таким експериментальним складом, надзвичайно складно.


За такого розвитку подій основна гострота з боку обох суперників йшла внаслідок розіграшів стандартних положень та ударів з далекої дистанції. Врешті-решт, перемогу українцям приніс саме черговий штрафний. Володимир Лисенко пробив, на перший погляд, не надто вдало, але рикошет дезорієнтував голкіпера іранців. М’яч по-зрадницьки промайнув біля його пальців і влетів до сітки. Надалі господарі не дали суперникам жодного шансу відновити статус-кво. Навіть більше − той же Лисенко міг завершити кілька перспективних атак, але йому не вистачило дещиці.


Украина (U-21) − Иран (U-21)  2:1.
Голы: Зозуля, 30, Лысенко, 83 - Хайсафи, 38 (с пен.)

Украина (U-21): Бойко, Фартушняк (Микицей, 56), Ракицкий (Матвеев, 64), Курилов, Селин (Родина, 72), Морозюк (Пашаев, 56), Голодюк, Коноплянка (Федорчук, 64), Ярмоленко (Лысенко, 56), Зозуля (Чеснаков, 64), Васин (Касьян, 72)