У багатьох чемпіонатах із наближенням кінця сезону потрохи стає зрозумілим остаточний баланс сил у турнірний таблиці, чого точно не можна буде сказати про цьогорічний розіграш англійської Прем’єр-ліги. У цьому змаганні важко визначити не тільки майбутнього чемпіону країни, а й навіть перелік майбутніх учасників Ліги чемпіонів УЄФА.

Зокрема, цікавила нас четверта команда в цьому переліку, бо Арсенал перед початком перенесеного гостьового дербі Північного Лондону проти Тоттенгема займав свою "улюблену" позицію, а саме "шпори" й намагалися в очній дуелі проти дуже принципового суперника зменшити до мінімального показника відставання в чотири пункти.

Рівний початок гри спостерігали ми з обох боків майже півгодини від стартового свистку, але було відчуття, що командам вочевидь є, що нам сказати звітного вечора. Важко було виокремити перевагу жодної зі сторін, тому й момент на 20-й хвилині мав такий резонанс. Навіс із правого флангу від Кулусевські вже виходив за лицьову, але Сессеньон усе ж залишив м’яч у полі, після чого почалася серія рикошетів від захисників.

Аж раптом, пролунав свисток головного арбітра, і всі почали видивлятися можливу гру рукою від гравців Арсеналу, зовсім забувши про падіння Сона на задньому плані епізоду. Даремно! Бо саме фол Суареша проти корейця й побачив рефері Пол Тірні, хоча й фанати "канонірів" із ним навряд погодилися навіть після гри. Тим часом, Кейну ні що не завадило збільшити власний гольовий доробок влучним пострілом у правий кут.

Оскільки темп гри жодна сторона не могла схилити на свій бік, то такий розвиток подій не міг влаштувати гостей. Ще більш складно їм стало грати після того, як на 32-й хвилині бригада рефері побачила блокування ривку Сона збоку Роба Голдінга перед власним штрафним, що потягнуло за собою другу жовту для захисника команди Мікеля Артети. Грати було й без того важко, а у меншості Арсенал майже одразу отримав другий м’яч у власні ворота, коли Бентанткур на 37-й хвилині вдало скинув на дальню стійку подачу Сона від кутового на правому фланзі.

Керманич гостей щось мав вигадати під час перерви, проте Тоттенгем розпочав другий тайм із рішучої навали на чужі ворота, підсумком чого став трохи спонтанний гол Сона, який був забитий після відскоку на середню дистанцію. На цьому боротьба була фактично завершена, бо решту часу Арсенал навіть не міг повноцінно вийти з власної половини, у той час як суперники послідовно проводили власні атаки, але в підсумку згаяли всі гідні можливості для забитих м’ячів.

Наступний матч Тоттенгем проведе проти Бернлі вдома, а Арсенал у гостях зіграє проти Ньюкасла. 

Тоттенгем — Арсенал 3:0
Голи: Кейн, 22 (пен.), 37, Сон, 47.

Тоттенгем: Льоріс — Санчес, Даєр, Девіс (Родон, 82) — Емерсон, Бентанкур, Гейб'єрг, Сессеньон — Кулусевські (Моура, 72), Сон (Бергвейн, 72) — Кейн.

Арсенал: Рамсдейл — Суареш, Голдінг, Габріель (Тавареш, 75), Томіясу — Ельнені, Джака — Сака, Едегор, Мартінеллі (Сміт-Роу, 64) — Нкетіа (Ляказетт, 72).

Попередження: Девіс — Голдінг, Сміт-Роу, Едегор, Джака.

На 32-й хвилині був вилучений Роб Голдінг (Арсенал) (друге попередження).