Англійські клуби вочевидь не дуже поладнали з першими матчами 1/8 фіналу Ліги чемпіонів УЄФА, і навздогін Тоттенгему, який програв на виїзді італійському Мілану тиждень тому (0:1), кількома днями раніше Челсі поступився з таким самим рахунком дортмундській Боруссії. Таким чином доля за допомоги календаря двадцять п’ятого туру англійської Прем’єр-ліги звела двох цих єврокубкових невдах у матчі, який виступав у якості аперитиву до головної події вечора в країні — фіналу Кубка англійської ліги на Вемблі.

Антоніо Конте навіть не робив спроб змінити щось у грі власної команди на тлі перемоги в іншому лондонському дербі минулими вихідними, проти Вест Гема (2:0), і тому ми неначе дивились ремейк того протистояння, ось тільки команда навпроти "шпор" була пофарбована в інші кольори. Челсі навіть намагався не відходити від ролі "молотобійців", не пішовши штурмувати чужі ворота на самому початку гри, що потім перетвориться на неспроможність подолати захист суперників.

Тоттенгем також не відзначався прагненням до активних дій на чужій половині, тож незацікавленому глядачу в цій грі відверто було нічого ловити. Із цікавих ігрових моментів можна виокремити, хіба що, влучання в праву стійку пострілу Гейб’єрга від пів кола перед штрафним, яке не сталось би за умов невтручання Веслі Фофана та його підкату. Стосовно француза, до речі, справи йшли таким чином, що він розпочинав гру на лаві для запасних, але прикре пошкодження в Тіаго Сілви змусило Поттера реагувати заміною вже на 19 хвилині.

А вже під завісу тайму команди вирішили спровадити нас на відпочинок бійкою, яку після власного фолу на Рішарлісоні заварив Зієш, а підтримали всі інші польові футболісти на полі. У підсумку, марокканця навіть вилучали з поля на певний час, допоки головний арбітр та VAR розбирались із тим, якого кольору картку йому треба показати. Зупинились на жовтій, тож Челсі хоча б не залишився в меншості.

Ось тільки рівність за кількістю гравців на полі жодним чином команді Поттера не допомогла в моменті на перших секундах другої половини гри, коли здалеку з відскоку на правому фланзі вгатив під поперечину Скіпп. Від цього моменту залишалось лише розпочати відлік до чергової поразки «синіх», оскільки свою гру вони так і не змогли відшукати аж до кінця зустрічі.

Михайла Мудрика долучили до порятунку становища на 79 хвилині, проте він саме встиг побачити другий гол суперників, коли подачу від кутового на правому фланзі від Сона перевів на дальню стійку Даєр, а там на м’яч уже чекав Кейн. Українець потім щось побігав собі в атаці, і хоча й був найбільш активним серед власної команди, але нічим зарадити черговій невдачі не зміг.

У наступному турі Тоттенгем гратиме проти Вулвергемптона на виїзді, тоді як до цього з’їздить у гості до Шеффілд Юнайтед на матч Кубка Англії, а Челсі прийматиме Лідс.

Тоттенгем — Челсі 2:0
Голи: Скіпп, 46, Кейн, 82

Тоттенгем: Форстер — Ромеро, Даєр, Ленгле — Емерсон Роял, Скіпп, Гейб’єрг, Девіс — Кулушевські (Сон, 78), Рішарлісон — Кейн.

Челсі: Аррісабалага — Р. Джеймс, Сілва (В. Фофана, 19), Кулібалі, Чілвелл — Лофтус-Чік (Закарія, 62), Фернандес — Зієш (Маунт, 61), Феліш (Мудрик, 83), Стерлінг (Обамеянг, 83) — Гаверц.

Попередження: Емерсон, Девіс — Зієш, Гаверц, Маунт